Psarosoupa - Vissoep

Psarosoupa - Griekse vissoep




Psarosoupa (Griekse vissoep)
Psarosoupa


Nodig: 
1 kilo vis, bijv. kabeljauw of poon
visgraten of koppen
1 ui

2 eetlepels rijst
2 takjes peterselie
2 takjes selderij
2 grote gepureerde tomaten
100 gr. winterwortel in kleine schijfjes
peper
zout
citroensap
 

Recept Griekse vissoep
In anderhalve liter water de viskoppen of visgraten met de ui, peterselie en selderij een half uurtje laten trekken. Zeef de bouillon voeg hieraan de gepureerde tomaten, de rijst en de wortels toe en laat dit 20 minuten meekoken. Snijd de schoongemaakte vis in stukken en voeg de vis aan de soep toe met zout en peper naar smaak. Laat de soep nog 15 minuten zachtjes koken. Een beetje citroensap toevoegen.

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids B.V. - Wendy Nikolidakis


(Tekst ©De Griekse Gids)



Griekenland vakanties

Cressa Ghitonia Hotel & SPA

Bekijken

Cressa Ghitonia Hotel & SPA
Lassithi Kreta
Sfaka
Monodentri Villas

Bekijken

Monodentri Villas
Lefkas
Vassiliki
Patmos Exclusive Villas

Bekijken

Patmos Exclusive Villas
Patmos
Skala
Palagio di Orio

Bekijken

Palagio di Orio
Lefkas
Apolpena
© De Griekse Gids 2000-2019