Feta met tomaat (feta fourno of Bouyiourdi ) is een heel eenvoudig Grieks gerechtje, makkelijk te maken en super lekker. De combinatie van gesmolten feta met warme tomaten is simpelweg hemels. Lekker met een stukje brood erbij kan dit als voorgerecht of lunch worden gegeten. Gebruik een goede extra vergine olijfolie, dat maakt je gerecht nog lekkerder!
"Warme feta met tomaat, een goddelijke combinatie"
Feta met tomaten
Nodig:
Recept fetakaas met tomaat
Leg de feta op een bord of in een ovenschaaltje, met daarover de in plakjes gesneden tomaat. Strooi hierover wat zout en rigani (oregano) en/of Griekse salade kruiden. Giet er ruim olijfolie over en verwarm het gerecht in de oven (doe er dan aluminiumfolie over) of in magnetron, zodat de feta zacht wordt. Met stokbrood heerlijk als voorgerecht of als ontbijt en lunch!
Leg de feta op een bord of in een ovenschaaltje
feta
Leg daarop de plakjes tomaat
feta met tomaat
Doe er zout, rigani, kruiden voor Griekse salade en de Griekse extra vergine olijfolie overheen
Zout, olijfolie, rigani en de Griekse salade kruiden
Doe de feta met tomaat twee minuten in de magnetron of tien minuten in een warme oven (180 graden)
Gesmolten feta met tomaat uit de oven of magnetron
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis