Tiri Saganaki

Tiri Saganaki - Gepaneerde kaas in de pan



Tiri saganaki - Gebakken kaas
 
Tiri Saganaki

 


Nodig:
Een plak kaas
1 ei
bloem
paneermeel
1 citroen
zonnebloemolie

Eventueel: honing.


 

Recept Tiri Saganaki
Snijd een grote plak kaas van ongeveer 1 cm dik af. Klop een ei op een diep bord en haal de kaas hier doorheen. Haal de kaas dan door het meel (bloem). Haal de kaas weer door het ei en dan door het paneermeel. Doe zonnebloemolie in de koekenpan en laat de olie warm worden. Bak de kaasplak kort aan beide kanten. Serveer de Saganaki met een stukje citroen erbij die erover kan worden uitgeknepen. Het is ook erg lekker om over de warme Saganaki kaas wat Griekse honing te gieten.

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis


(Tekst ©De Griekse Gids)



Griekenland vakanties

Agnanti Hotel

Bekijken

Agnanti Hotel
Alonissos
Agnanti
Arkasa Palace

Bekijken

Arkasa Palace
Karpathos
Arkasa
Acqua Vatos

Bekijken

Acqua Vatos
Paros
Parikia
Grikos Hotel

Bekijken

Grikos Hotel
Patmos
Grikos
© De Griekse Gids 2000-2020