|
Nodig: 2 liter water
|
Recept Griekse kippensoep
Doe twee liter water in een grote pan en leg de vier kippenbouten erin, voeg het zout toe. Laat het water koken en kook de kippenbouten helemaal gaar. (in ongeveer 45 minuten) Het schuim dat aan de oppervlakte ontstaat eraf scheppen. Pers de citroenen uit. Na ongeveer 45 minuten de kippenbouten eruit halen en op een bord leggen. De bouillon zeven. Voeg de rijst toe aan de bouiillon en laat koken tot de rijst gaar is. De kip ondertussen in kleine stukjes snijden en vervolgens toevoegen en even laten meekoken. De eieren loskloppen in een kom en beetje bij beetje het citroensap toevoegen. Vervolgens vijf of zes grote soeplepels bouillon beetje bij beetje toevoegen aan het ei-citroenmengsel. Goed blijven roeren. Tot slot het mengsel aan de soep (die een klein beetje is afgekoeld!) toevoegen en de soep is klaar! Eet smakelijk - Kali oreksi!
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis
Soupa Avgolemono - Griekse kippensoep met ei en citroen
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis