Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


Keftedakia - Griekse Gehaktballetjes

Keftedakia - Griekse gehaktballetjes

Kleine Griekse gehaktballetjes worden veel in de traditionele Griekse keuken gemaakt. Ze worden gegeten als meze of als voorgerecht. Ook als hoofdgerecht worden de gehaktballetjes gegeten, vaak maakt men er dan een tomatensaus bij of wordt het geserveerd met frietjes en tzatziki.

Wil je grotere gehaktballen maken in tomatensaus? Kijk dan even bij het recept voor de lekkere Keftedes. Het recept voor bifteki is ook een aanrader. Tenslotte zijn er ook nog de soutzoukakakia, die weer een andere smaak hebben.

"Keftedakia, Griekse gehaktballetjes krijgen hun lekkere smaak door munt en de overige kruiden"

Keftedakia is een klassiek Grieks gerecht vol van smaak. Het woord is waarschijnlijk afgeleid van het Perzische "kofta", dat mogelijk verband zou houden met het Byzantijnse Griekse "kofto" (gesneden). Keftedakia gaan erg goed samen met tzatziki.

Keftedakia
Keftedakia - Griekse gehaktballetjes

Nodig:

Keftedakia, Griekse gehaktballetjes
Keftedakia, Griekse gehaktballetjes

Recept Keftededes of Keftedakia
Doe het gehakt met de eieren, paneermeel, zout, peper, de gesnipperde ui, de eetlepel kruidenmix voor Griekse gehaktballetjes, de gesnipperde peterselie, 100 ml Griekse olijfolie en de munt in een grote kom en kneed het goed door. Vorm hiervan kleine gehaktballetjes. De gehaktballetjes in een koekenpan in de olijfolie bakken.

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis

Keftadakia
Ingrediënten voor Keftedakia
Keftadakia
Kleine gehaktballetjes vormen
Keftadakia
De balletjes even door het meel halen.
Keftadakia
Keftadakia
 
Keftadakia
 

Keftedakia, Griekse gehaktballetjes
Keftedakia, Griekse gehaktballetjes

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis




© De Griekse Gids 2000-2024