Lindos (Rhodos)

LINDOS Rhodos. Lindos is een schilderachtig wit dorpje, op het Griekse eiland Rhodos. Het ligt ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Rhodos stad. Het dorpje Lindos is een wirwar van geplaveide straatjes, waar je heerlijk doorheen kunt wandelen. De witte huisjes zijn prachtig om te zien. In de oudheid was het één van de drie belangrijkste steden van Rhodos, samen met Ialyssos en Kamiros. Lindos was in de oudheid een belangrijke stad door de gunstige ligging en de natuurlijke havens die rondom Lindos liggen. Lindos was een handelsstad waar vele schepen het anker uitwierpen.

Stranden bij Lindos op Rhodos

De baaitjes met stranden bij Lindos zijn idyllisch. De kleur van het heldere zeewater is turquoise, de omgeving is adembenemend mooi. In het hoogseizoen is het hier wel erg druk.

Bezienswaardigheden Lindos op Rhodos

De attractie van Lindos is de Akropolis die zich hier bevindt, omdat deze de samenkomst van culturen in de oudheid symboliseert. Op een grote driehoekige rots die 116 meter hoog is bevindt zich o.a. het kasteel van Lindos. Dit is gemakkelijk wandelend te bereiken als je goed ter been bent. Ook kun je op een ezeltje naar boven of naar beneden worden gebracht. Langs de route naar het kasteel zitten vrouwen met handwerk (vooral tafelkleden). Op deze rots bevinden zich op vier verschillende niveaus diverse historische bezienswaardigheden. Op het eerste niveau bevinden zich drie ondergrondse waterreservoirs uit de Byzantijnse tijd en op een rots zie je een reliëf van een schip. Je volgt de stenen trap en komt op het tweede niveau, waar zich het kasteel der Johannieters bevindt. Op het derde niveau bevinden zich de stoa uit de Hellenistische tijd en op het bovenste plateau de tempel van Athina Lindia. Vanaf het bovendste gedeelte is er een prachtig uitzicht over het hele gebied, met de baaitjes en de helderblauwe zee.

In Lindos bevinden zich veel traditionele kapiteins huizen uit de 16e, 17e en de 18e eeuw. Deze huizen zijn gerestaureerd en zijn een van de vele attracties van Lindos. Aan de buitenkant van deze huizen staat de datum waarop ze zijn gebouwd, en vaak worden deze huizen als appartementen verhuurd. Sommige van deze huizen zijn nu winkels, restaurants en cafetaria’s.

Wil je een onvergetelijke vakantie in Lindos Rhodos meemaken?

We kennen leuke adresjes! Boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn vaak in Lindos op Rhodos geweest en kennen het dorp en omgeving erg goed. Voor vragen of meer informatie kun je ook contact opnemen met ons via reizen@grieksegids.nl of (0031) 0343-594447 of (0031) 06-51914690.

Foto's Lindos - Lindos in beeld

langs de weg in Lindos - Foto van dasc Mooi zandstrand Lindos - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Dodecanese -  Foto 6 - Foto van De Griekse Gids uitzicht over Lindos - Foto van esje Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1046 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 948 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Dodecanese -  Foto 27 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1074 - Foto van De Griekse Gids Lindos - Misschien wel het beste strand van Rhodos - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 967 - Foto van De Griekse Gids Lindos op Rhodos, Griekenland - Foto van eva Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1007 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Lindos»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Video Lindos

Luchtvideo Lindos op het eiland Rhodos - ©De Griekse Gids


Gemiddelde temperaturen Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Lindos?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Lindos


Rhodos vakanties

Auberge Kalopetri

Bekijken

Auberge Kalopetri
Rhodos
Kritinia
TUI BLUE Atlantica Imperial Resort

Bekijken

TUI BLUE Atlantica Imperial Resort
Rhodos
Kolymbia
Gennadi Grand Resort

Bekijken

Gennadi Grand Resort
Rhodos
Gennadi
Best Western Plaza

Bekijken

Best Western Plaza
Rhodos
Rhodos stad
© De Griekse Gids 2000-2019