Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Lindos

Lindos - Eiland Rhodos

Lindos Rhodos. Lindos is een schilderachtig wit dorpje, op het Griekse eiland Rhodos, leuk om hier op vakantie te gaan. Het ligt ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Rhodos stad. Het dorpje Lindos is een wirwar van geplaveide straatjes, waar je heerlijk doorheen kunt wandelen.

"Lindos is een prachtig dorpje met een kasteel "

De witte huisjes zijn prachtig om te zien. In de oudheid was het één van de drie belangrijkste steden van Rhodos, samen met Ialyssos en Kamiros. Lindos was in de oudheid een belangrijke stad door de gunstige ligging en de natuurlijke havens die rondom Lindos liggen. Lindos was een handelsstad waar vele schepen het anker uitwierpen.

Lindos Rhdodos
Lindos Rhodos

Bezienswaardigheden en leuke tips Lindos 

De grootste attractie van Lindos is de Akropolis die zich hier bevindt, omdat deze de samenkomst van culturen in de oudheid symboliseert. Op een grote driehoekige rots die 116 meter hoog is bevindt zich o.a. het kasteel van Lindos. Dit is gemakkelijk wandelend te bereiken als je goed ter been bent. Ook kun je op een ezeltje naar boven of naar beneden worden gebracht. Langs de route naar het kasteel zitten vrouwen met handwerk (vooral tafelkleden).

Video Lindos Rhodos

Luchtvideo Lindos op het eiland Rhodos - © De Griekse Gids

Op deze rots bevinden zich op vier verschillende niveaus diverse historische bezienswaardigheden. Op het eerste niveau bevinden zich drie ondergrondse waterreservoirs uit de Byzantijnse tijd en op een rots zie je een reliëf van een schip. Je volgt de stenen trap en komt op het tweede niveau, waar zich het kasteel der Johannieters bevindt. Op het derde niveau bevinden zich de stoa uit de Hellenistische tijd en op het bovenste plateau de tempel van Athina Lindia. Vanaf het bovenste gedeelte is er een prachtig uitzicht over het hele gebied, met de baaitjes en de helderblauwe zee.

Lindos Akropolis uitzicht
Lindos Rhodos

Lindos vakantie

Wil je een onvergetelijke vakantie meemaken en zoek je een goed hotel of appartement in Lindos? Bekijk dan het uitgebreide vakantie overzicht naar Lindos op Rhodos. We kennen leuke adresjes! Boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn vaak in Lindos op Rhodos geweest en kennen het dorp en omgeving erg goed.  We zijn tevens gespecialiseerd in eilandhoppen..

Foto's Lindos

Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 852 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 986 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Dodecanese -  Foto 35 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Dodecanese -  Foto 38 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 956 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 972 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1004 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1049 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1069 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 976 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 967 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 841 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Lindos»

Informatie stranden

De baaitjes met stranden bij Lindos zijn idyllisch. De kleur van het heldere zeewater is turquoise, de omgeving is adembenemend mooi. In Lindos zijn twee prachtige stranden: het centrale strand, dat is het strand dat je als eerste ziet wanneer je in Lindos aankomt en het strand van Agios Pavlos dat aan de andere kant van de rots ligt. In de zomermaanden en vooral in het hoogseizoen worden worden deze stranden druk bezocht. De stranden liggen ook vol met parasols en ligbedden.

Lindos Rhodos
Strand bij Lindos op Rhodos

De kapiteinshuizen van Lindos

In Lindos bevinden zich veel traditionele kapiteins huizen uit de 16e, 17e en de 18e eeuw. Deze huizen zijn gerestaureerd en zijn een van de vele attracties van Lindos. Aan de buitenkant van deze huizen staat de datum waarop ze zijn gebouwd, en vaak worden deze huizen als appartementen verhuurd. Sommige van deze huizen zijn nu winkels, restaurants en cafetaria’s.

Lindos Rhodos
Lindos op Rhodos


Gemiddelde temperaturen Lindos Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Lindos?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Lindos© De Griekse Gids 2000-2024