Agia Pelagia (Heraklion Kreta)

Agia Pelagia. Deze leuke badplaats ligt aan een schilderachtige baai op Kreta, twintig kilometer ten westen van Heraklion stad en is tegen de hellingen van heuvels gebouwd. De naam is afkomstig van het gelijknamige oude klooster dat zich hier een kilometer vandaan bevindt. Men suggereert dat in de oude tijd de stad Apollonia zich hier bevond. Door de schitterende ligging en de mooie zandstranden is deze plaats geliefd bij veel toeristen. Tijdens de weekends wordt Agia Pelagia ook veel bezocht door de inwoners van de stad Heraklion.

Dit voormalige vissersdorpje is een drukke toeristenplaats geworden met op de heuvels veel hotels en appartementen met een schitterend uitzicht naar de Kretenzische zee. Aan het strand bevinden zich heel veel cafeetjes, bars, souvenirwinkeltjes en restaurants. In het dorp worden ook kamers verhuurd. Op watersport gebied is hier alles voorhanden; je kunt o.a. waterskiën, parasailing en boottochtjes ondernemen. Behalve het drukke centrale zandstrand (Psaromoura) heeft Agia Pelagia ook een aantal kleinere en tevens rustige kiezelstranden (bijvoorbeeld strand Mononafti bij het Peninsula Hotel). Door de centrale ligging is deze plaats ook een ideale startplaats om het eiland te verkennen.

Foto's Agia Pelagia - Agia Pelagia in beeld

Agia Pelagia Kreta - Departement Heraklion - Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Agia Pelagia Kreta - Departement Heraklion - Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Agia Pelagia Kreta - Departement Heraklion - Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Agia Pelagia Kreta - Departement Heraklion - Foto 49 - Foto van De Griekse Gids Agia Pelagia Kreta - Departement Heraklion - Foto 35 - Foto van De Griekse Gids Agia Pelagia Kreta - Departement Heraklion - Foto 64 - Foto van De Griekse Gids Agia Pelagia Kreta - Departement Heraklion - Foto 48 - Foto van De Griekse Gids Agia Pelagia Kreta - Departement Heraklion - Foto 57 - Foto van De Griekse Gids Agia Pelagia Kreta - Departement Heraklion - Foto 42 - Foto van De Griekse Gids Agia Pelagia Kreta - Departement Heraklion - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Poesje in Aghia Pelagia op Kythira - Foto van clemens.frederiks Agia Pelagia Kreta - Departement Heraklion - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Agia Pelagia»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Luchtvideo Agia Pelagia Kreta (HD)

Dronevideo Agia Pelagia Kreta - ©De Griekse Gids (Bekijk filmpje in HD/4K kwaliteit)

Bezienswaardigheden bij Agia Pelagia

  • De postminoische graven.
  • Het dorpje Achlada dat vier kilometer ten zuidwesten van Agia Pelagia ligt. Vanaf hier is er een mooi uitzicht naar het hele gebied.
  • Het dorp Rodia, vanaf hier is er een prachtig uitzicht naar Herklion stad.
  • Het kerkje van Agia Pelagia op een rots naast de zee waar volgens de traditie de ikoon van de Heilige Pelagia is gevonden.
  • De stad Heraklion (archeologisch museum) en Knossos
  • Naar Waterpark Starbeach in Chersonissos en/of  Waterpark Acquaplus

Gemiddelde temperaturen Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Agia Pelagia?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Agia Pelagia


Heraklion Kreta vakanties

Agroikies

Bekijken

Agroikies
Heraklion Kreta
Agios Thomas
TUI MAGIC LIFE Candia Maris

Bekijken

TUI MAGIC LIFE Candia Maris
Heraklion Kreta
Amoudara
Irida Apartments (incl. auto)

Bekijken

Irida Apartments (incl. auto)
Heraklion Kreta
Agia Pelagia
Appartement Aposperites

Bekijken

Appartement Aposperites
Heraklion Kreta
Drosia
© De Griekse Gids 2000-2019