Agia Pelagia (Heraklion Kreta)

Agia Pelagia. Deze leuke badplaats ligt aan een schilderachtige baai op Kreta, twintig kilometer ten westen van Heraklion stad en is tegen de hellingen van heuvels gebouwd. De naam is afkomstig van het gelijknamige oude klooster dat zich hier een kilometer vandaan bevindt. Men suggereert dat in de oude tijd de stad Apollonia zich hier bevond. Door de schitterende ligging en de mooie zandstranden is deze plaats geliefd bij veel toeristen. Tijdens de weekends wordt Agia Pelagia ook veel bezocht door de inwoners van de stad Heraklion.

Dit voormalige vissersdorpje is een drukke toeristenplaats geworden met op de heuvels veel hotels en appartementen met een schitterend uitzicht naar de Kretenzische zee. Aan het strand bevinden zich heel veel cafeetjes, bars, souvenirwinkeltjes en restaurants. In het dorp worden ook kamers verhuurd. Op watersport gebied is hier alles voorhanden; je kunt o.a. waterskiën, parasailing en boottochtjes ondernemen. Behalve het drukke centrale zandstrand (Psaromoura) heeft Agia Pelagia ook een aantal kleinere en tevens rustige kiezelstranden (bijvoorbeeld strand Mononafti bij het Peninsula Hotel). Door de centrale ligging is deze plaats ook een ideale startplaats om het eiland te verkennen.

Foto's Agia Pelagia - Agia Pelagia in beeld

Agia Pelagia Kreta - Departement Heraklion - Foto 46 - Foto van De Griekse Gids Uitzicht op de baaien van Agia Pelagia - Foto van De Griekse Gids Agia Pelagia Kreta - Departement Heraklion - Foto 40 - Foto van De Griekse Gids Agia Pelagia Kreta - Departement Heraklion - Foto 61 - Foto van De Griekse Gids Agia Pelagia Kreta - Departement Heraklion - Foto 19 - Foto van De Griekse Gids Agia Pelagia Kreta - Departement Heraklion - Foto 45 - Foto van De Griekse Gids Sheep on the road - Foto van Renate Esslinger Het gezellige Agia Pelagia op Kreta - Foto van De Griekse Gids Agia Pelagia Kreta - Departement Heraklion - Foto 29 - Foto van De Griekse Gids Agia Pelagia Kreta - Departement Heraklion - Foto 42 - Foto van De Griekse Gids Agia Pelagia Kreta - Departement Heraklion - Foto 62 - Foto van De Griekse Gids Agia Pelagia Kreta - Departement Heraklion - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Agia Pelagia»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Luchtvideo Agia Pelagia Kreta (HD)

Dronevideo Agia Pelagia Kreta - ©De Griekse Gids (Bekijk filmpje in HD/4K kwaliteit)

Bezienswaardigheden bij Agia Pelagia

  • De postminoische graven.
  • Het dorpje Achlada dat vier kilometer ten zuidwesten van Agia Pelagia ligt. Vanaf hier is er een mooi uitzicht naar het hele gebied.
  • Het dorp Rodia, vanaf hier is er een prachtig uitzicht naar Herklion stad.
  • Het kerkje van Agia Pelagia op een rots naast de zee waar volgens de traditie de ikoon van de Heilige Pelagia is gevonden.
  • De stad Heraklion (archeologisch museum) en Knossos
  • Naar Waterpark Starbeach in Chersonissos en/of  Waterpark Acquaplus

Gemiddelde temperaturen Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Agia Pelagia?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Agia Pelagia


Heraklion Kreta vakanties

Paradise Island Villas

Bekijken

Paradise Island Villas
Heraklion Kreta
Anissaras
Amirandes Grecotel

Bekijken

Amirandes Grecotel
Heraklion Kreta
Gouves
Sissi Bay

Bekijken

Sissi Bay
Heraklion Kreta
Sissi
Star Beach Village

Bekijken

Star Beach Village
Heraklion Kreta
Chersonissos
© De Griekse Gids 2000-2019