Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Daskalopetra - Eiland Chios

Daskalopetra. Een kilometer ten noorden van Vrontados (Vrondados) en zeven kilometer van de stad Chios ligt Daskalopetra. Daskalopetra heeft haar naam te danken aan de beroemde dichter en schrijver Homerus. Homerus is vooral bekend om zijn werken Ilias en de Odyssee, dat zijn de oudst bekende en bewaard gebleven literaire werken van de Griekse letterkunde. Daskalos betekent 'onderwijzer' of 'meester', volgens de traditie zou Homerus hier les gegeven hebben. In Daskalopetra is de beroemde steen waar Homerus zijn discipelen les gaf,  waaronder muziekles (Lyre).

"Daskalopetra heeft een leuk haventje en er is een kiezelstrand."

In Daskalopertra is een haven waar vooral vissersboten aanmeren en een kiezelstrand met kristalhelder water. Op diverse plekken van het kiezelstrand zijn parasols en ligbedden te huur. Aan het strand en in de straatjes zijn leuke tavernes, cafés en toeristische winkeltjes.

Daskalopetra Chios
Daskalopetra Chios

Daskalopetra ligt op de hellingen van een heuvel, wanneer je naar boven klimt dan heb je een uitstekend uitzicht over de zee en de kust van Klein-Azië.

Vakantie

Wil je naar Chios op vakantie en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk hier het vakantieoverzicht naar Chios. Wil je Chios combineren met een ander Grieks eiland zoals bijvoorbeeld Samos, boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen.

Foto's Daskalopetra

Hoge bergen achter Daskalopetra - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Dit is Daskalopetra - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Het Cybele Heiligdom in Daskalopetra - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Kiezelstrand van Daskalopetra. - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids De beroemde steen van Hoemrus in Daskalopetra - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Watersporten in Daskalopetra - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Nabij de steen van Homerus - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Vissersbootjes Daskalopetra - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Naar de steen van Homerus (Daskalopetra) - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids ChiosDaskalopetraHomersStone - Foto van Doortje van Lieshout Strand Daskalopetra - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Homerus stone Daskalopetra - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Daskalopetra»


Gemiddelde temperaturen Daskalopetra Chios

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Chios: Waar ligt Daskalopetra?

Waar ligt Chios
De kaart / landkaart van Daskalopetra© De Griekse Gids 2000-2022