Mesta (Chios)

Mesta. Mesta is een middeleeuws dorpje, ongeveer vijfendertig kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad van het eiland Chios, Chora. Het is een van de beroemde mastiekdorpjes. In dit gebied groeit de boom “Skinos” die een soort hars produceert, de Grieken noemen dit Masticha. Vandaar dat de dorpen in dit gebied Mastichochoria heten.

Mesta is een speciaal dorp omdat het als een vesting ommuurd is. Vroeger waren er piraten die regelmatig plunderingen verrichtten. In de tijd dat de Genuezen op Chios waren, hebben ze hier van het dorp een vesting gemaakt, de buitenkanten van de huizen van het dorp vormen dan ook de buitenmuren. Er zijn twee poorten waarlangs je naar binnen kunt en eenmaal binnen, waan je jezelf in andere tijden.

Smalle steegjes geplaveid met stenen, stenen huisjes, kleine bruggen die de balkons van de huizen met elkaar verbinden, het dorp lijkt een waar doolhof. Overal zie en ruik je de bloemen. In het midden van het dorp is het dorpspleintje waar enkele taverna’s en cafés zijn. Mesta is erg populair en veel toeristen die naar Chios op vakantie gaan vinden het leuk om een uitstapje naar Mesta te maken. In het dorp, dat helemaal autovrij is, zijn vele historische kerken zoals de Grote Taxiarch en de Oude Taxiarch en vele andere kerken. In Mesta wonen ongeveer vijfhonderd vaste inwoners.

Lees ook weblogartikel Jorgos Nikolidakis over Mesta »

Foto's Mesta - Mesta in beeld

Kerk Mesta - Chios Egeische eilanden - - Foto van Dick & Joke ChiosMestaSpontaneMuurbegroeing - Foto van Doortje van Lieshout Bogen in Mesta - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids ChiosMestaWitSteegjeMetTomaatjes - Foto van Doortje van Lieshout Grieks poesje - Foto van Matthieu Smalle steegjes in Mesta - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids ChiosMestaOldTaxiarchisChurch - Foto van Doortje van Lieshout Een straatje in het plaatsje Mesta - Chios - Foto van Johan van Westen Winkeltjes in Mesta - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Binnenplaats Mesta - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Mesta, een van de mastiekdorpen - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Blauwe deur in Mesta - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Mesta»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Chios

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Chios: Waar ligt Mesta?

Waar ligt Chios
De kaart / landkaart van Mesta


Chios vakanties

Eilandhoppen Samos & Chios

Bekijken

Eilandhoppen Samos & Chios
Chios
Eilandhoppen
Yasemi

Bekijken

Yasemi
Chios
Volissos
Lida Mary Chios

Bekijken

Lida Mary Chios
Chios
Mesta
Chios Chandris

Bekijken

Chios Chandris
Chios
Chios stad
© De Griekse Gids 2000-2019