Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Mesta

Mesta - Eiland Chios

Mesta. Mesta is een middeleeuws dorpje, ongeveer vijfendertig kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad van het eiland Chios, Chora. Het is een van de beroemde mastiekdorpjes. In dit gebied groeit de boom “Skinos” die een soort hars produceert, de Grieken noemen dit Masticha. Vandaar dat de dorpen in dit gebied Mastichochoria heten.

Mesta is een speciaal dorp omdat het als een vesting ommuurd is. Vroeger waren er piraten die regelmatig plunderingen verrichtten. In de tijd dat de Genuezen op Chios waren, hebben ze hier van het dorp een vesting gemaakt, de buitenkanten van de huizen van het dorp vormen dan ook de buitenmuren. Er zijn twee poorten waarlangs je naar binnen kunt en eenmaal binnen, waan je jezelf in andere tijden.

Mesta een middeleeuws dorpje op Chios

Smalle steegjes geplaveid met stenen, stenen huisjes, kleine bruggen die de balkons van de huizen met elkaar verbinden, het dorp lijkt een waar doolhof. Overal zie en ruik je de bloemen. In het midden van het dorp is het dorpspleintje waar enkele taverna’s en cafés zijn. Mesta is erg populair en veel toeristen die naar Chios op vakantie gaan vinden het leuk om een uitstapje naar Mesta te maken. In het dorp, dat helemaal autovrij is, zijn vele historische kerken zoals de Grote Taxiarch en de Oude Taxiarch en vele andere kerken. In Mesta wonen ongeveer vijfhonderd vaste inwoners.

Lees ook weblogartikel Jorgos Nikolidakis over Mesta »

Mesta op Chios
Mesta op Chios

Vakantie

Wil je naar Chios op vakantie en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk hier het vakantieoverzicht naar Chios. Wil je Chios combineren met een ander Grieks eiland zoals bijvoorbeeld Samos, boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen.

Foto's Mesta

ChiosMestaSpontaneMuurbegroeing - Foto van Doortje van Lieshout ChiosMestaVegenIngangOlderTaxiarchis - Foto van Doortje van Lieshout ChiosMestaExit - Foto van Doortje van Lieshout ChiosMestaOldTaxiarchisDeelVanIconostase - Foto van Doortje van Lieshout Traditioneel Mesta - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids De bushalte van Mesta - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids oude vrouw verkoopt origano - Foto van speedrazor Chios oude deur in Mesta - Foto van holrom Smalle steegjes in Mesta - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Mesta vanaf de buitenkant - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids ChiosMestaPrachtigeKustOmgevingMesta - Foto van Doortje van Lieshout Een straatje in het plaatsje Mesta - Chios - Foto van Johan van Westen

meer foto's van Mesta»


Gemiddelde temperaturen Mesta Chios

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Chios: Waar ligt Mesta?

Waar ligt Chios
De kaart / landkaart van Mesta© De Griekse Gids 2000-2021