Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Emborios

Emborios - Eiland Chios

Emborios. Het dorpje Emborios ligt helemaal aan de zuidoostkust van Chios, ongeveer dertig kilometer van Chios stad. Emborios bestaat uit drie opeenvolgende baaien. Het is een toeristisch dorp waar enkele appartementen en hotels zijn en waar zich verschillende cafetaria’s, restaurants en vistaverna’s bevinden. Het kiezelstrand trekt in de zomer veel toeristen aan, het water is hier erg diep, koud en kristalhelder. In Emborios werd al in de oudheid geleefd, er zijn diverse opgravingen gevonden die hier het bewijs van zijn. De tempel ter ere van de Godin Athena stamt uit de periode tussen de 7e en 4e eeuw voor Christus.

Op loopafstand van Emborios ligt het strand Mavra Volia, ook wel Mavros Gialos genoemd. Mavros betekent in het Grieks “zwart” en wanneer je de glanzende zwarte kiezels aan het strand ziet, dan begrijp je waarom. Dit gebied is namelijk vulkanisch, iets verder ligt de vulkaan Psaronas die trouwens niet meer actief is. Naast Mavra Volia ligt Foki, nog een strand dat vergelijkbaar is met Mavra Volia.

Dat Emborios een rijke geschiedenis heeft wordt bevestigd door het feit dat in 1953 een team van de Britse Archeologische school van Athene hier langdurig opgravingen heeft gedaan. Uit die onderzoeken is gebleken dat hier in de Bronstijd culturele ceremonies en feesten werden gehouden, vergelijkbaar met de ceremonies in Troje.

Foto's Emborios

Mavra Volia strand in Emborios - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Het zwarte kiezelstrand van Emborios - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Taverna Emborios - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Emborios, iets verder ligt Mavra Volia - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Kiezelstrand Emborios - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Zwart kiezelstrand Emborios - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Taverna aan strand Emborios - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Sandwichbar Emborios - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Bloempotten bij visrestaurant Emborios - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Het rustige kiezelstrand van Emborios - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Richting Emborios - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Het zwarte strand van Emborios - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Emborios»


Gemiddelde temperaturen Emborios Chios

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Chios: Waar ligt Emborios?

Waar ligt Chios
De kaart / landkaart van Emborios© De Griekse Gids 2000-2022