Volissos (Chios)

Volissos. Het dorpje Volissos ligt ten noordwesten van Chios-stad op vierendertig kilometer van de hoofdstad. Het ligt aan de westkust van Chios op de hellingen van een heuvel. De route vanaf Chios is indrukwekkend. Eerst zie je allerlei rotsachtige gebieden, daarna gaat de route over tot bossen. Volissos is een historisch dorp en telt ongeveer vierhonderd vaste inwoners.

Op de top van de heuvel staat het Byzantijnse kasteel van Velissarios. In het dorp zie je traditionele huisjes, geplaveide steegjes, veel bougainvilles en andere soorten bloemen. De meeste huizen hebben kleine balkonnetjes. Veel winkels zijn er niet en jammer genoeg lijken de huizen erg verwaarloosd dat op zich ook weer charmant lijkt. 

Men beweert dat Homerus hier vandaan afkomstig was en hier gewoond had. Inwoners zouden je zijn huis kunnen tonen (sterk verhaal!). Iets verder, op twee kilometer, ligt het haventje Limnia waar men ook bij het zand-kiezelstrand kan zwemmen. Vanaf hier vertrekken toeristische bootjes naar het eiland Psara dat hier tegenover ligt. Bezienswaardigheden in Volissos zijn het klooster van Agia Markella (beschermheilige van het eiland) en het Byantijnse klooster Mounton uit de 16e eeuw. Aan de kust bij Volissos liggen veel verlaten stranden waar je haast geen mens tegen komt.

Foto's Volissos - Volissos in beeld

Kapelletje bij Volissos - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Oude huizen in Volissos - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Bossen op Chios - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Oud huisje in Volissos - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Het kasteel boven Volissos - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Tussen Chios stad en Volissos - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Het dorp van Volissos - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Traditionele huizen Volissos - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Kasteel Volissos - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Straatje in het dorp van Volissos - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Natuur nabij Volissos foto 1 - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Ergens tussen Chios stad en Volissos - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Volissos»


Griekse Gids Reizen Tui Griekenland Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Kreta vakantie Corfu vakantie Chalkidiki vakantie;

Gemiddelde temperaturen Chios

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Chios: Waar ligt Volissos?

Waar ligt Chios
De kaart / landkaart van Volissos


Chios vakanties

Yasemi

Bekijken

Yasemi
Chios
Volissos
Eilandhoppen Samos & Chios

Bekijken

Eilandhoppen Samos & Chios
Chios
Eilandhoppen
Chios Chandris

Bekijken

Chios Chandris
Chios
Chios stad
Lida Mary Chios

Bekijken

Lida Mary Chios
Chios
Mesta
© De Griekse Gids 2000-2020