Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Volissos

Volissos - Eiland Chios

Volissos. Volissos ligt ten noordwesten van Chios-stad op vierendertig kilometer van de hoofdstad. Het ligt aan de westkust van Chios op de hellingen van een heuvel. De route vanaf Chios is indrukwekkend. Eerst zie je allerlei rotsachtige gebieden, daarna gaat de route over in bossen. Volissos is een historisch dorp en telt ongeveer vierhonderd vaste inwoners.

Op de top van de heuvel staat het Byzantijnse kasteel van Velissarios. In het dorp zie je traditionele huisjes, geplaveide steegjes, veel bougainvilles en andere soorten bloemen. De meeste huizen hebben kleine balkonnetjes. Veel winkels zijn er niet en jammer genoeg lijken de huizen erg verwaarloosd, wat op zich ook wel weer charmant lijkt. 

Men beweert dat Homerus hier vandaan afkomstig was en hier gewoond heeft. Inwoners zouden je zijn huis kunnen tonen (sterk verhaal!). Iets verder, op twee kilometer, ligt het haventje Limnia waar men bij het zand-kiezelstrand kan zwemmen. Vanaf hier vertrekken toeristische bootjes naar het eiland Psara dat hier tegenover ligt. Bezienswaardigheden in Volissos zijn het klooster van Agia Markella (beschermheilige van het eiland) en het Byantijnse klooster Mounton uit de 16e eeuw. Aan de kust bij Volissos liggen veel verlaten stranden waar je haast geen mens tegen komt.

Foto's Volissos

De weg naar Volissos - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Natuur nabij Volissos foto 1 - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Oud huisje in Volissos - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Natuur nabij Volissos foto 2 - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Het kasteel boven Volissos - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Ergens tussen Chios stad en Volissos - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids De ruines van Volissos - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Chios-Westkust op weg naar Volissos - Chios Egeische eilanden - - Foto van Rob Hakemulder De vesting van Volissos - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Het dorp van Volissos - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Kasteel Volissos - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Tussen Chios stad en Volissos - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Volissos»


Gemiddelde temperaturen Volissos Chios

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Chios: Waar ligt Volissos?

Waar ligt Chios
De kaart / landkaart van Volissos© De Griekse Gids 2000-2022