Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Kambos

Kambos - Eiland Chios

Kambos. Kambos is een rijk dorp op het Griekse eiland Chios, ten zuidwesten van Chios stad. Het ligt in een vruchtbare vlakte. Hier woonden vanaf de 14e eeuw de welgestelde mensen van het eiland. In de 14e eeuw waren de Genuanen de eerste die hier hun herenhuizen hadden. Het was het gebied waar citrusvruchten in overvloed groeiden en waar ook zijde werd geproduceerd. Rijke handelaren bouwden hier herenhuizen, dit gebied zorgde voor de welvaart van het hele eiland. Het werden ongeveer tweehonderd kavels. Ook veel vooraanstaande Grieken hebben hier hun eigen herenhuis gehad of hebben het nog steeds. Tot het einde van de 19 eeuw kende dit gebied grote welvaart vanwege de export naar Europa, Azië en Indië. Kenmerkend aan dit dorp zijn de met hoge muren ommuurde kavels met daarin de chique herenhuizen omringd door weelderige tuinen. Het hele gebied wordt door de gemeente van Chios en de Griekse staat beschermd, er mag hier niet op los gebouwd worden, alles moet in de oorspronkelijke stijl blijven.

Kosten nog moeite zijn door de bezitters van de huizen gespaard om de huizen zo mooi mogelijk te maken. De afwerking van de balkons ondersteund met kleine bogen, de zuilengangen van marmeren pilaren, de boogramen: alles is stijlvol. In de bloemrijke tuinen bevinden zich sierlijke fonteinen met marmeren reliëfs. 
Sommige herenhuizen met hun tuinen mogen bezocht worden, enkele daarvan worden verhuurd aan toeristen. De straten door het dorp zijn erg smal, het is een waar doolhof met hoge muren waar je heel veel mooie hoge poorten ziet. Over de muren glurend zie je de huizen die twee tot drie etages hoog zijn. Kambos ligt ongeveer vijf kilometer ten zuiden van Chios stad, vlakbij de luchthaven van Chios.

Foto's Kambos

Kambos, hier wonen de rijkere mensen - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Kerk Kambos - Chios Egeische eilanden - - Foto van Dick & Joke ChiosKambosNederlandseCementwagen - Foto van Doortje van Lieshout Watermolen Kambos |Chios - De Griekse Gids - Foto van Doortje van Lieshout Muren Kambos |Chios - De Griekse Gids foto 2 - Foto van Doortje van Lieshout Citrus Museum Kambos |Chios - De Griekse Gids foto 1 - Foto van Doortje van Lieshout Kambos - Chios Egeische eilanden - - Foto van Dick & Joke Citrus Museum Kambos |Chios - De Griekse Gids foto 3 - Foto van Doortje van Lieshout Kambos, hoge muren overal foto 2 - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids ChiosKambosMooieBomen - Foto van Doortje van Lieshout Mandarijnen Kambos | Chios - De Griekse Gids - Foto van Doortje van Lieshout Herenhuis Kambos | Chios - De Griekse Gids - Foto van Doortje van Lieshout

meer foto's van Kambos»


Gemiddelde temperaturen Kambos Chios

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Chios: Waar ligt Kambos?

Waar ligt Chios
De kaart / landkaart van Kambos© De Griekse Gids 2000-2023