Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Marmaro

Marmaro - Eiland Chios

Kato Kardamyla heet tegenwoordig Marmaro. Dit dorpje met een klein haventje, ligt in een diepe baai. Marmaro betekent marmer, de naam heeft het dorp gekregen omdat hier in buurt marmer werd geproduceerd. Ook hier zijn mooie Neoklassieke gebouwen te zien, veel rijke Grieken hebben hier een huis staan. In het dorp staat ook het beeld van de Zeeman van Kardamyla en van de vrouw van Kardamyla die op de zeeman staat te wachten.

Wat in Marmaro opvalt, zijn de windmolens. Op het dorpsplein staat de kerk van Agios Loukas die in de 17e eeuw is gebouwd. In Kardamyla en Marmaro wonen tegenwoordig ongeveer tweeduizend inwoners.

Het standbeeld in Marmaro van de Missing Sailor is van beeldhouwer Apartis. Er staat nóg een monument met de naam “Kardamylitissa”, een vrouw die uitkijkt over de zee en wacht op de terugkeer van haar man. Verder noemenswaardig is de molen: Mylo tou Mavri.

Foto's Marmaro

ChiosKardamylaMarmaroHaven - Foto van Doortje van Lieshout Windmolen Mavri in Marmaro bij Kardamyla | Chios - De Griekse Gids - Foto van Doortje van Lieshout

meer foto's van Marmaro»


Gemiddelde temperaturen Marmaro Chios

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Chios: Waar ligt Marmaro?

Waar ligt Chios
De kaart / landkaart van Marmaro© De Griekse Gids 2000-2022