Vrondados (Chios)

Vrondados. Vrondados is een kustplaats, vier kilometer ten noorden van Chios-stad. Bij het plein aan het kiezelstrand staat het beeld ter ere van de onbekende zeeman en er zijn palmbomen door de gemeente gepland bij het haventje. Er zijn een aantal taverna’s en cafetaria’s maar veel meer heeft Vrondados niet te bieden. De stranden zijn smal en bestaan uit flinke keien en ook kiezels.

Foto's Vrondados - Vrondados in beeld

Haventje Vrondados - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Waterfontein plein Vrondados - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Het rustige kiezelstrand van Vrondados - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Strand Vrondados - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Het verzordge plein aan het strand van Vrondados - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Chios Lines Cruiseboot voor Vrondados-Chios - Chios Egeische eilanden - - Foto van Rob Hakemulder Het kiezelstrand van Vrondados - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Baaitje Vrondados - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Beeld matroos in Vrondados - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Haventje Vrondados-Chios - Chios Egeische eilanden - - Foto van Rob Hakemulder Het verzorgde Vrondados - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Het rustige Vrondados - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Vrondados»


Griekse Gids Reizen Tui Griekenland Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Kreta vakantie Corfu vakantie Chalkidiki vakantie;

Bezienswaardig:

  • het standbeeld van de onbekende zeeman Afanis Naftis
  • het Eposgebergte met het Epos monument (het maanlandschap zeer boeiend)
  • Folklore museum
  • Het graf van Yioannis Psycharis
  • De bossen van Klidou met vele watervallen

Ten noorden van Vrondados ligt Daskaloptera. Daskalopetra is veel gemoedelijker dan Vrondados en ligt aan de voet en op de hellingen van een imposante hoge berg. Ook hier is een kiezelstrand en een vissershaventje. Aan het strand zijn enkele taverna’s waar ook parasols en ligstoelen te huur zijn, men kan hier watersporten. Op loopafstand van het strand bevindt zich het Heiligdom van Cybele met daarachter een rots, waarvan men beweert dat Homerus hier les gaf aan zijn leerlingen. Daarom heeft men het plaatsje ook Daskalopetra genoemd, wat “steen van de meester” betekent. 

In Vrondados en omstreken wonen tegenwoordig ongeveer vijfduizend vaste inwoners. Vrondados is in heel Griekenland bekend om het uitvoerig vieren van Pasen, wat gepaard gaat met het afsteken van veel vuurwerk. Bezienswaardigheden bij Vrondados en Daskalopetra zijn de kerken van de Heilige Moeder Erithiani, van Agios Georgios en van Agios Markos. Het klooster van Mirsinidou op een heuvel, anderhalve kilometer van Daskalopetra.

Tekst: De teksten op deze Vrondados-pagina zijn geschreven door Jorgos en Wendy Nikolidakis van de Griekse Gids en aangevuld door Doortje van Lieshout.


Gemiddelde temperaturen Chios

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Chios: Waar ligt Vrondados?

Waar ligt Chios
De kaart / landkaart van Vrondados


Chios vakanties

Lida Mary Chios

Bekijken

Lida Mary Chios
Chios
Mesta
Yasemi

Bekijken

Yasemi
Chios
Volissos
Erytha Hotel Resort

Bekijken

Erytha Hotel Resort
Chios
Karfas
Eilandhoppen Samos & Chios

Bekijken

Eilandhoppen Samos & Chios
Chios
Eilandhoppen
© De Griekse Gids 2000-2020