Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Pyrgi

Pyrgi - Eiland Chios

Pyrgi. Pyrgi ligt op het Griekse eiland Chios, op ongeveer vijfentwintig kilometer ten zuidwesten van Chios-stad. Kenmerkend voor dit dorp zijn de muren die op een speciale manier gedecoreerd zijn. Allerlei grijswitte geometrische vormen die handmatig met een vork op de muren gekrabd zijn. De Grieken noemen deze stijl “Xista”.

"Pyrgi is een van de mastiekdorpen op Chios."

Men beweert dat deze techniek in de middeleeuwen door de Genuezen naar Chios is overgewaaid. Pyrgi is een gezellig dorpje met leuke, smalle met steen geplaveide steegjes met in het centrum van het dorp het dorpsplein. Dit is de plaats waar allerlei winkeltjes, kafenions en andere terrasjes zijn en waar het bijna altijd druk is. Pyrgi hoort tot de mastiekdorpen en ligt in het gebied waar hars geproduceerd wordt. Dit hars wordt dan bijvoorbeeld in de cosmetische industrie gebruikt.

Pyrgi Chios
Pyrgi Chios

Pyrgi heeft een rijke historie, want dit dorp was, zoals ook Mesta, als een vesting gebouwd met allemaal huizen rondom, zodat piraten niet naar binnen konden. Er was alleen één centrale poort om in het dorp te komen. De huizen waren aan elkaar verbonden met allerlei bogen en bruggen. Op de hoeken van het dorp bevonden zich torens.

In het centrum bevond zich een hogere toren, vandaar ook de naam Pyrgi, wat in het Grieks “toren” betekent. Hier zochten de inwoners hun toevlucht wanneer indringers alsnog in het centrum geraakten. Door een soort beweegbare brug konden ze de “boeven” dan buitensluiten. Pyrgi is een van de dorpen op Chios die je zeker moet bezoeken!

Foto's Pyrgi

Hartje Pyrgi - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Pyrgi, nabij het centrum - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Pyrgi is uniek - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Traditioneel Pyrgi - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Straatje in Pyrgi - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Aankomst in Pyrgi - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Pyrgi: Hier is het gezellig - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Het gemeentehuis van Pyrgi - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Typisch Pyrgi - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Bekende gezichten in Pyrgi? - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Pyrgi dorpsplein - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Smalle straatjes Pyrgi - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Pyrgi»

Vakantie

Wil je naar Chios op vakantie en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk hier het vakantieoverzicht naar Chios. Wil je Chios combineren met een ander Grieks eiland zoals bijvoorbeeld Samos, boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen.


Gemiddelde temperaturen Pyrgi Chios

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Chios: Waar ligt Pyrgi?

Waar ligt Chios
De kaart / landkaart van Pyrgi© De Griekse Gids 2000-2024