Spanakopita

Griekse Spinazietaart met feta



Spinazietaart - Spanakopita
Spanakopita - Spinazietaart

Nodig voor Spinazietaart
(voor 8 tot 12 porties):

600 gram verse spinazie
1 kleine ui, gesnipperd
2 verse bosuitjes
1/4 kopje peterselie fijngesneden
1/4 kopje dille fijngesneden
3 eieren
boter
100 ml melk
125 gr. feta
peper zout
1 pak fylodeeg
olijfolie


 

Recept voor spinazietaart

De spinazie wassen en in kleine stukken snijden. De gesnipperde ui in een pan fruiten, de verse bosuitjes toevoegen en de spinazie toevoegen. Goed roeren en even laten bakken. De peterselie, dille, peper en zout erbij doen en de spinazie zachtjes laten koken met de deksel op de pan, tot het meeste vocht verdampt is.
Haal de pan van het vuur af en laat de spinazie een beetje afkoelen. Roer de melk door de spinazie. Klop de eieren los en roer de feta er doorheen. Het eier-feta mengsel door de afgekoelde spinazie roeren. Een ovenschaal invetten met boter en er negen vellen fylodeeg inleggen, bestrijk elk vel met wat boter. Het spinaziemengsel op het fylodeeg leggen en erbovenop de rest van de fylovellen leggen. De fylovellen een voor een met boter bestrijken. Bak de spanakopita ongeveer een half uur tot drie kwartier in een warme, voorverwarmde oven. (200 graden) Spinazietaart kan als voorgerecht gegeten worden, maar ook als bijgerecht of hoofdgerecht.

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis

Spinazie en bosuitjes snijden
Uitjes snijden
Uitjes fruiten
Uitjes fruiten
Spinazie snijden
spinazie snijden
Spinazie bakken
spinazie even bakken
Spanakopita - Spinazietaart
Spanakopita
spanakopita
spanakopita

spanakopita
Heerlijke spinazietaart met feta!


(Tekst ©De Griekse Gids)



Griekenland vakanties

Eilandhoppen Lefkas Kefalonia

Bekijken

Eilandhoppen Lefkas Kefalonia
Lefkas
Eilandhoppen
Athanasia's House

Bekijken

Athanasia's House
Symi
Symi stad
Santo Maris

Bekijken

Santo Maris
Santorini
Oia
Naxos Luxury Villas

Bekijken

Naxos Luxury Villas
Naxos
Mikri Vigla
© De Griekse Gids 2000-2019