Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


Keftedes - Griekse gehaktballen in tomatensaus

Recept Griekse Gehaktballen met tomatensaus in de oven

Keftedes: een van de traditionele gerechten in Griekenland. Het is een lekker gerecht, dat meestal wordt gegeten met aardappels en tomatensaus. Smakelijk, sappig en overheerlijk! Probeer dit traditionele Keftedes (Keftethes) recept eens uit. Gebruik voor je gerecht goede Griekse extra vergine olijfolie, dit komt de smaak van je gerecht zeker ten goede.

"Keftedes in tomatensaus zijn smaakvolle, malse gehaktballetjes"

Wil je liever kleine gehaktballetjes in de pan bakken, kijk dan bij ons recept voor keftedakia. Het recept voor (gevulde) bifteki is trouwens ook een aanrader. Wil je gehaktballetjes (rolletjes) met een ándere smaak, probeer dan eens de lekkere Soutzoukakia

Hoe maak je Keftedes: Recept met foto's

Doe het gehakt met de eieren, paneermeel, zout, de gesnipperde ui, peterselie kruiden voor Griekse gehaktballetjes en munt in een grote kom en kneed het goed door. Vorm hiervan gehaktballen. Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in vieren. Doe in een pan de extra vergine olijfolie en de tomatenblokjes met de rundvleesbouillontabletten en een glas water en laat dit even zachtjes koken.

Doe de tomatensaus in een grote ovenschaal en leg de aardappelen en de keftedes / gehaktballen erin. Laat de schaal ongeveer een uurtje in een voorverwarmde oven staan, ongeveer op 250 graden. De gehaktballen na een half uurtje een keer omdraaien. Lekker met een Griekse salade met feta en stukjes stokbrood.

Bekijk hier onder hoe je keftedes maakt, met stap voor stap foto's.

Recept voor Keftèdes

Wat heb ik nodig om Keftedes te maken:

Nodig voor 4 á 5 personen:
1 kg gehakt (half om half)
1 gesnipperde ui
2 eieren
1 kopje Griekse extra vergine olijfolie
1 kop paneermeel
2 blikjes Griekse tomatenblokjes
2 eetlepels peterselie
2 afgestreken theelepels zout
2 eetlepels kruiden voor Griekse gehaktballetjes
1 theelepel munt
aardappelen
2 runderbouillontabletten
3 eetlepels rode wijnazijn
 

Keftedes stap voor stap maken?

  1. Ingrediënten voor Keftèdes - Dit is wat je nodig hebt om Keftedes te maken

    Recept voor Keftèdes
     
  2. De ui, peterselie en munt snipperen

    Recept voor Keftèdes
     
  3. Gehakt met eieren, paneermeel, zout, ui, peterselie, Griekse kruiden en munt kneden.

    Recept voor Keftèdes
     
  4. Kneed het gehakt goed door en voeg 3 eetlepels rode wijnazijn toe. Nogmaals kneden.

    Recept voor Keftèdes
     
  5. Vorm hiervan gehaktballen

    Recept voor Keftèdes
     
  6. De keftedes liggen klaar om straks in de ovenschaal te gaan

    Recept voor Keftèdes
     
  7. In olijfolie de tomatenblokjes met bouillontabletten en een glas water even zachtjes koken

    Recept voor Keftèdes
     
  8. De aardappels schillen en in de lengte in vieren snijden

    Recept voor Keftèdes
     
  9. Doe de tomatensaus in een ovenschaal met de aardappelen en de gehaktballen.

    Recept voor Keftèdes
     
  10. De ovenschaal een uurtje in een voorverwarmde oven zetten (250 graden)

    Recept voor Keftèdes
     
  11. De keftedes zijn klaar!

    Recept voor Keftèdes
     
  12. Kali Orexi - Eet smakelijk: Lekker smullen maar!

    Recept voor Keftèdes


Keftedes - Griekse Gehaktballen met tomatensaus in de oven

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis




Griekse hoofdgerechten
Nieuwsbrief Griekenland De interactieve kaart van Griekenland Griekenland tijdschrift magazine
© De Griekse Gids 2000-2024