Lekker! Griekse rollade gevuld met feta. Dit gerecht is niet moeilijk te maken, wel moet je het vlees op de goede manier snijden om een rollade te kunnen vormen. Je ziet op de foto's onderaan de pagina hoe dit moet. Dit gerecht is zeer smakelijk met kritharaki en een Griekse salade erbij.
Griekse kalfs rollade met feta
Nodig voor Griekse Kalfsrollade:
Recept Griekse Kalfsrollade
Snijd het vlees als een harmonica open, zodat het een lange plak wordt. (Door het steeds vanaf de andere kant in te snijden, net niet helemaal tot het eind, zie foto's) Bestrooi het vlees met peper en zout, knoflook en peterselie. De feta in kleine stukjes brokkelen en erover verdelen. Het vlees oprollen en met baktouw tot rollade opbinden.
De olijfolie en boter in een grote pan laten smelten en het vlees rondom bruin bakken. Afblussen met de wijn en vervolgens 5 minuten laten smoren. Hierna de gepureerde tomaten en een kop water erbij doen en ongeveer in een uur laten gaarstoven. De plakken vlees opdienen met bijvoorbeeld kritharakia, of Griekse rijst
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis
Griekse kalfsrollade met feta
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis