Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


Fasolakia - Varkensvlees met sperziebonen

Griekse sperziebonenschotel met varkensvlees, een Grieks recept

Sperzieboontjes
Sperzieboontjes met varkensvlees
op de Griekse manier!

Wat heb je nodig:

1 kg magere varkenslappen
1 ui
1 kilo aardappels
1 kop Griekse olijfolie
1 kg sperziebonen
1 blikje tomatenblokjes
1 glas wijn
zout en peper

*Je kunt de hoeveelheden halveren voor minder porties.

Recept voor Griekse sperziebonen

Snijd het vlees in vierkante blokjes van ongeveer 2,5 cm. Bestrooi het vlees met zout en peper. Snipper de ui. De sperziebonen afhalen en wassen. Doe de extra vergine olijfolie in de pan en bak het vlees met de ui op een hoog vuur rondom bruin. Dan de wijn er bij en even laten sudderen. Nu kunnen de tomatenblokjes en de sperzieboontjes erbij. Vijftien minuten laten koken en vervolgens de aardappelen erbij doen en een glas water. Dit ongeveer twintig minuten laten sudderen, tot de aardappelen en sperzieboontjes gaar zijn. Zout naar smaak toevoegen. Het is erg lekker in combinatie met een stukje feta!

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis

Ingredienten grieks recept
De ingredienten
Vlees bakken
Het vlees en de ui bakken
De wijn toevoegen
Wijn toevoegen
Tomaten toevoegen
Tomaten en boontjes erbij
De aardappels erbij
Aardappels toevoegen
Klaar is de Griekse sperziebonen schotel
Klaar is de Griekse
sperziebonen schotel

Griekse Sperzieboontjes
Varkensvlees met sperziebonen- Griekse sperziebonenschotel

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids B.V. - Wendy Nikolidakis




© De Griekse Gids 2000-2020