Visspiesjes - Souvlaki me psari

Souvlaki met vis en garnalen



Vis souvlaki
Vis souvlaki


Benodigdheden:
1,5 kg. zwaardvis
500 gr. Noorse garnalen
1,5 kop olijfolie
2 citroenen
4 tomaten
4 groene paprika's
zout
4 grote spiesen
barbecue of grill



Bereiding vissouvlaki

De schoongemaakte vis in niet te kleine stukjes snijden. De garnalen wassen, even koken en pellen. De tomaten, paprika's en de champignons in stukken snijden. Vis en groenten met zout bestrooien. Om de beurt een stukje paprika, vis, een of twee garnalen en tomaat aan de spiesen rijgen. De olijfolie met het sap van de citroenen mengen en er de souvlakia mee bestrijken. Het rooster invetten met olie en op een zacht vuurtje de souvlakia gaar roosteren. Warm opdienen met de " lado-lemono" ( olie-citroenmengsel) Lekker met choriatiki (Griekse salade).

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids B.V. - Wendy Nikolidakis


(Tekst ©De Griekse Gids)



Griekenland vakanties

Ilio Maris Hotel Mykonos

Bekijken

Ilio Maris Hotel Mykonos
Mykonos
Mykonos stad
Maranton Beach Hotel

Bekijken

Maranton Beach Hotel
Thassos
Kinira
Kokkymelon (incl. auto)

Bekijken

Kokkymelon (incl. auto)
Xanthi
Toxotes
Exanthia Villas (incl. auto)

Bekijken

Exanthia Villas (incl. auto)
Lefkas
Exanthia
© De Griekse Gids 2000-2019