Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


Rolo kima - Gehaktrol met ei

Rolo kima gemisto me avgo - Griekse gehaktrol met ei



Griekse gehaktrol met ei
Griekse gehaktrol met ei


Nodig voor vier tot zes personen:
1 kilo gemengd gehakt
2 eieren
4 eetlepels paneermeel
2 theelepels zout
1 blikje tomatenblokjes
1 eetlepel peterselie
1 theelepel oregano (rigani)
peper
1 gesnipperde ui
5 hardgekookte eieren
Griekse olijfolie 
 

Recept voor Giekse gehaktrol 

Doe het gehakt in een kom met de twee eieren, het zout en peper, paneermeel, 1/2 blikje tomatenblokjes, peterselie, oregano en de gesnipperde ui en meng dit goed door elkaar. Maak een stuk bakpapier nat en leg hierop het gehakt in de vorm van een rechthoek. Hier leggen we de vijf gekookte eieren schuin op. Nu vouwen we het gehakt dicht tot een rol. (zie foto's). Leg de gehaktrol in een ovenschaal die is ingevet met olijfolie. Zet de ovenschaal met het gehakt ongeveer een kwartier in een voorverwarmde oven (250 graden). Na een kwartier doen we de rest van de tomatenblokjes over de gehaktrol. De gehaktrol ongeveer 45 minuten in de oven laten garen. (150 graden).  Snijd de gehaktrol in plakken en eet smakelijk!

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis

Ingredienten gehaktrol
Ingrediënten voor de gehaktrol.
Gehakt mengen
De eieren, ui en tomaten
bij het gehakt.
gehaktrol
Paneermeel, oregano en
peterselie erbij.
de eieren op het gehakt  leggen
De eieren schuin
op het gehakt leggen
Het gehakt oprollen
Het gehakt oprollen
Gehaktrol
Maak er een rol van.
Gehaktrol in de oven
Een kwartier in een hete oven.
 
Met tomatensaus
Tomatenblokjes er over,
nog 45 minuten in de oven.
Klaar is de gehaktrol met ei!
Klaar, eet smakelijk!

Rolo kima - Griekse gehaktrol
Griekse gehaktrol met ei - Rolo kima me avgo

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis




Griekse hoofdgerechten
Nieuwsbrief Griekenland De interactieve kaart van Griekenland Griekenland tijdschrift magazine
© De Griekse Gids 2000-2024