Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Afandou

Afandou - Eiland Rhodos

Afandou Rhodos. Afandou ligt aan de noordoostkust van het Grieks eiland Rhodos, op ongeveer 20 kilometer van Rhodos-stad en 6 kilometer van Faliraki. Afandou is een dorp, maar het is ook de naam van de gemeente, waartoe ook Kolymbia en Archipoli behoren. Het strand van Afandou is het langste strand van het eiland Rhodos. Het is een mooi en schoon strand, met zeer helder zeewater. Het is een zand/kiezelstrand, kinderen kunnen het beste waterschoentjes dragen. Het zeewater is zelfs in de hete zomer vrij koel. Hier zijn strandbedjes en parasols te huur en er zijn vistaverna’s, restaurantjes en snackbars.

Afandou, leuk dorp en strand aan de oostkust van Rhodos

In Afandou, vlakbij het strand, is een modern golfterrein met 18 holes, dat goed bekend staat, het terrein is het gehele jaar geopend. Het plein van Afandou is levendig, met verschillende terrasjes, restaurants en winkels. Ook rijdt er een toeristentreintje door het dorp met als eindpunt het strand. Er zijn veel hotels en appartementen te huur in Afandou.

Afandou Rhodos
Het kiezelstrand van Afandou op Rhodos

Afandou is een van de oudste traditionele plaatsjes van Rhodos. Het heeft zo’n 7.500 inwoners en trekt vooral gezinnen en stelletjes aan, die graag in een centrale, gezellige en mooie plaats willen verblijven. Afandou is een van de grootste traditionele dorpen van Rhodos.  De lokale keuken en gastvrijheid zijn altijd sterke punten van Afandou  geweest. Leuke uitstapjes vanaf Afandou zijn o.a.: Rhodos-stad, Lindos, de Vlindervallei, Kamiros en Kalithea.

Rhodos vakantie

Wil je een onvergetelijke vakantie meemaken en zoek je een goed hotel of appartement op Rhodos? Bekijk dan het uitgebreide vakantie overzicht Rhodos. We kennen de leuke plekjes en adresjes! Boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn vaak op het eiland Rhodos geweest en kennen het erg goed. We zijn tevens gespecialiseerd in eilandhoppen. Een mooie combinatie is bijvoorbeeld eilandhoppen Rhodos, Symi en Kos.

Foto's Afandou

Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 53 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 42 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 49 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 36 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 51 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 40 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 32 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 45 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 25 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 27 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Afandou»


Gemiddelde temperaturen Afandou Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Afandou?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Afandou© De Griekse Gids 2000-2024