Afandou (Rhodos)

AFANDOU. Afandou ligt aan de noordoostkust van Rhodos, op een afstand van ongeveer 20 kilometer van Rhodos-stad en 6 kilometer van Faliraki. Afandou is een dorp, maar het is ook de naam van de gemeente, waartoe ook Kolymbia en Archilpoli behoren. Het strand van Afandou is het langste strand van het eiland Rhodos. Het is een mooi en schoon strand, met zeer helder zeewater. Het strand is een zand/kiezelstrand, kinderen kunnen het beste waterschoentjes dragen. Het zeewater is zelfs in de hete zomer vrij koel. Hier zijn strandbedjes en parasols te huur en er zijn vistaverna’s, restaurantjes en snackbars.

In Afandou, vlakbij het strand, is een modern golfterrein met 18 holes, dat goed bekend staat, het terrein is het gehele jaar geopend. Het plein van Afandou is levendig, met verschillende terrasjes, restaurants en winkels. Ook rijdt er een toeristentreintje door het dorp met als eindpunt het strand. Er zijn veel hotels en appartementen te huur in Afandou.

Afandou is een van de oudste traditionele plaatsjes van Rhodos. Het heeft zo’n 7.500 inwoners en trekt vooral gezinnen en stelletjes aan, die graag in een centrale, gezellige en mooie plaats willen verblijven. Afandou is een van de grootste traditionele dorpen van Rhodos.  De locale keuken en gastvrijheid zijn altijd sterke punten van Afandou  geweest. Leuke uitstapjes vanaf Afandou zijn o.a.: Rhodos-stad, Lindos, de Vlindervallei, Kamiros en Kalithea.

Foto's Afandou - Afandou in beeld

Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 29 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 48 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 47 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 26 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 37 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 39 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 27 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Afandou»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Afandou?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Afandou


Rhodos vakanties

Lindia Athena & Cavo Lindos villas

Bekijken

Lindia Athena & Cavo Lindos villas
Rhodos
Lindos
Villa Seven (incl. auto)

Bekijken

Villa Seven (incl. auto)
Rhodos
Lachania
Olympic Palace

Bekijken

Olympic Palace
Rhodos
Ixia (Trianda)
Esperos Village Blue & Spa

Bekijken

Esperos Village Blue & Spa
Rhodos
Kalithea
© De Griekse Gids 2000-2019