Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Afandou

Afandou - Eiland Rhodos

AFANDOU. Afandou ligt aan de noordoostkust van het Grieks eiland Rhodos, op een afstand van ongeveer 20 kilometer van Rhodos-stad en 6 kilometer van Faliraki. Afandou is een dorp, maar het is ook de naam van de gemeente, waartoe ook Kolymbia en Archilpoli behoren. Het strand van Afandou is het langste strand van het eiland Rhodos. Het is een mooi en schoon strand, met zeer helder zeewater. Het strand is een zand/kiezelstrand, kinderen kunnen het beste waterschoentjes dragen. Het zeewater is zelfs in de hete zomer vrij koel. Hier zijn strandbedjes en parasols te huur en er zijn vistaverna’s, restaurantjes en snackbars.

In Afandou, vlakbij het strand, is een modern golfterrein met 18 holes, dat goed bekend staat, het terrein is het gehele jaar geopend. Het plein van Afandou is levendig, met verschillende terrasjes, restaurants en winkels. Ook rijdt er een toeristentreintje door het dorp met als eindpunt het strand. Er zijn veel hotels en appartementen te huur in Afandou.

Afandou is een van de oudste traditionele plaatsjes van Rhodos. Het heeft zo’n 7.500 inwoners en trekt vooral gezinnen en stelletjes aan, die graag in een centrale, gezellige en mooie plaats willen verblijven. Afandou is een van de grootste traditionele dorpen van Rhodos.  De locale keuken en gastvrijheid zijn altijd sterke punten van Afandou  geweest. Leuke uitstapjes vanaf Afandou zijn o.a.: Rhodos-stad, Lindos, de Vlindervallei, Kamiros en Kalithea.

Foto's Afandou

Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 50 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 19 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 42 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 54 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 33 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 47 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Afandou Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Afandou»


Gemiddelde temperaturen Afandou Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Afandou?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Afandou© De Griekse Gids 2000-2020