Kalithea (Rhodos)

KALITHEA. Kalithea is een klein dorpje en tegelijk de naam van een gemeente aan de oostelijke kust van Rhodos. Kalithea is ook nog eens de naam van de thermen die zich hier bevinden, de plaats ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van Rhodos-stad. De woorden "kali en thea" betekenen in het Grieks letterlijk: "goed zicht" en dit is hier ook zeker het geval.

Vroeger was Kalithea bekend en beroemd om de geneeskrachtige bronnen/thermen die zich hier bevonden. Er staan hier nog een aantal gebouwen die dit bevestigen. De gebouwen vormen een bezienswaardigheid op zich en het gebouw met het kuuroord is onlangs gerenoveerd. (zie foto's). Dit is zeker de moeite waard om te bezoeken, daar hier ook het hele jaar door diverse tentoonstellingen gehouden worden. Hier hangen o.a. mooie foto's van scene's uit beroemde films die hier gedeeltelijk gedraaid zijn zoals o.a. "The Guns of Navarone" en "Zorba de Griek".

De grandeur van de thermen komt door de renovaties weer helemaal terug. Bij Kalithea zijn twee kleine baaien waarvan er eentje gebruikt wordt als aanlegplek voor toeristische bootjes in de baai bij het kuuroord zelf. Hier bevindt zich een hippe strandtent met terras, waar in de zomer het "hippe volk" en jongeren elkaar ontmoeten.

Aan deze baaien kan heerlijk gezwommen worden en er is ook een klein zandstrand. Het water is hier kristalhelder en er worden duiklessen gegeven door diverse duikscholen. De bus uit Rhodos-stad stopt voor het kuuroord, daarnaast kun je hier ook per boot komen met een excursie-boottrip. Voor degenen die zelf met een auto willen komen is er een groot parkeerterrein. In Kalithea bevinden zich diverse grote hotelketens maar er zijn ook kleinere en goedkopere hotels en appartementen beschikbaar. Het voordeel van Kalithea is dat het vlakbij Rhodos stad en ligt en maar een paar kilometer van de mooie stranden van Faliraki.

Foto's Kalithea - Kalithea in beeld

Kalithea Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 506 - Foto van De Griekse Gids De grote rotonde van de waterbronnen van Kalithea (Rhodos) - Foto van De Griekse Gids Kalithea Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 609 - Foto van De Griekse Gids Kalithea Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 582 - Foto van De Griekse Gids Kalithea Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 572 - Foto van De Griekse Gids Kalithea Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 519 - Foto van De Griekse Gids Kalithea bronnen - Foto van De Griekse Gids Kalithea Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 495 - Foto van De Griekse Gids Kalithea Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 595 - Foto van De Griekse Gids Kalithea Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 535 - Foto van De Griekse Gids Mooie natuur bij Kalithea (Rhodos) - Foto van De Griekse Gids Kalithea Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 602 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kalithea»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Kalithea?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Kalithea


Rhodos vakanties

Cathrin

Bekijken

Cathrin
Rhodos
Ladiko
Princess Andriana Resort & Spa (2)

Bekijken

Princess Andriana Resort & Spa (2)
Rhodos
Kiotari
Plaza

Bekijken

Plaza
Rhodos
Rhodos stad
Rodos Princess Beach

Bekijken

Rodos Princess Beach
Rhodos
Kiotari
© De Griekse Gids 2000-2019