Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Kalithea

Kalithea - Eiland Rhodos

Kalithea. Kalithea is een klein dorpje en tegelijk de naam van een gemeente aan de oostelijke kust van Rhodos.

"Kalithea is een klein dorp dat bekend staat om de geneeskrachtige bronnen"

Kalithea is ook nog eens de naam van de thermen die zich hier bevinden, de plaats ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van Rhodos-stad. De woorden "kali en thea" betekenen in het Grieks letterlijk: "goed uitzicht" en dit is hier ook zeker het geval.

Kalithea Rhodos
Kalithea Rhodos

De Kalithea bronnen - Springs

Vroeger was Kalithea bekend en beroemd om de geneeskrachtige bronnen/thermen die zich hier bevonden. Er staan hier nog een aantal gebouwen die dit bevestigen. De gebouwen vormen een bezienswaardigheid op zich en het gebouw met het kuuroord is enkele jaren gelden ook gerenoveerd. Dit is zeker de moeite waard om te bezoeken, daar hier ook het hele jaar door diverse tentoonstellingen gehouden worden. Hier hangen o.a. mooie foto's van scene's uit beroemde films die hier gedeeltelijk gedraaid zijn zoals o.a. "The Guns of Navarone"en "Zorba de Griek". De grandeur van de thermen komt door de renovaties weer helemaal terug. Bij Kalithea zijn twee kleine baaien waarvan er eentje gebruikt wordt als aanlegplek voor toeristische bootjes in de baai bij het kuuroord zelf. Hier bevindt zich een hippe strandtent met terras, waar in de zomer het "hippe volk" en jongeren elkaar ontmoeten.

Aan deze baaien kan heerlijk gezwommen worden en er is ook een klein zandstrand. Het water is hier kristalhelder en er worden duiklessen gegeven door diverse duikscholen. De bus uit Rhodos-stad stopt voor het kuuroord, daarnaast kun je hier ook per boot komen met een excursie-boottrip. Voor degenen die zelf met een auto willen komen is er een groot parkeerterrein. In Kalithea bevinden zich diverse grote hotelketens maar er zijn ook kleinere en goedkopere hotels en appartementen beschikbaar. Het voordeel van Kalithea is dat het vlakbij Rhodos stad ligt en maar een paar kilometer van de mooie stranden van Faliraki.

Vakantie in Kalithea Rhodos

Wil je op vakantie naar Kalithea, zie hier een overzicht met vakanties naar Kalithea. Wil je jouw reis zelf samenstellen en Rhodos combineren met andere eilanden, zoals Kos of Symi? Je kunt je vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Rhodos en in Kalithea geweest en kennen het eiland en de leuke plekjes bij Kalithea goed. We zijn ook gespecialiseerd in eilandhoppen.

Foto's Kalithea

Baai Kalithea Rhodos - Foto van De Griekse Gids Kalithea Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 519 - Foto van De Griekse Gids Kalithea Rhodos: hier kan men uit duik nemen - Foto van De Griekse Gids Kalithea Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 542 - Foto van De Griekse Gids Gezellige terrassen bij Kalithea Springs - Foto van De Griekse Gids Kalithea Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 558 - Foto van De Griekse Gids Kalithea Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 516 - Foto van De Griekse Gids Kalithea Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 600 - Foto van De Griekse Gids Kalithea Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 541 - Foto van De Griekse Gids Kalithea Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 552 - Foto van De Griekse Gids Kalithea Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 530 - Foto van De Griekse Gids Kalithea Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 605 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Kalithea»


Gemiddelde temperaturen Kalithea Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Kalithea?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Kalithea© De Griekse Gids 2000-2024