Kalithea (Rhodos)

KALITHEA. Kalithea is een klein dorpje en tegelijk de naam van een gemeente aan de oostelijke kust van Rhodos. Kalithea is ook nog eens de naam van de thermen die zich hier bevinden, de plaats ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van Rhodos-stad. De woorden "kali en thea" betekenen in het Grieks letterlijk: "goed zicht" en dit is hier ook zeker het geval.

De Kalithea bronnen - Springs

Vroeger was Kalithea bekend en beroemd om de geneeskrachtige bronnen/thermen die zich hier bevonden. Er staan hier nog een aantal gebouwen die dit bevestigen. De gebouwen vormen een bezienswaardigheid op zich en het gebouw met het kuuroord is enekel jaren gelden ook gerenoveerd. Dit is zeker de moeite waard om te bezoeken, daar hier ook het hele jaar door diverse tentoonstellingen gehouden worden. Hier hangen o.a. mooie foto's van scene's uit beroemde films die hier gedeeltelijk gedraaid zijn zoals o.a. "The Guns of Navarone" en "Zorba de Griek". De grandeur van de thermen komt door de renovaties weer helemaal terug. Bij Kalithea zijn twee kleine baaien waarvan er eentje gebruikt wordt als aanlegplek voor toeristische bootjes in de baai bij het kuuroord zelf. Hier bevindt zich een hippe strandtent met terras, waar in de zomer het "hippe volk" en jongeren elkaar ontmoeten.

Aan deze baaien kan heerlijk gezwommen worden en er is ook een klein zandstrand. Het water is hier kristalhelder en er worden duiklessen gegeven door diverse duikscholen. De bus uit Rhodos-stad stopt voor het kuuroord, daarnaast kun je hier ook per boot komen met een excursie-boottrip. Voor degenen die zelf met een auto willen komen is er een groot parkeerterrein. In Kalithea bevinden zich diverse grote hotelketens maar er zijn ook kleinere en goedkopere hotels en appartementen beschikbaar. Het voordeel van Kalithea is dat het vlakbij Rhodos stad en ligt en maar een paar kilometer van de mooie stranden van Faliraki.

Foto's Kalithea - Kalithea in beeld

Kalithea Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 606 - Foto van De Griekse Gids Kalithea Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 581 - Foto van De Griekse Gids Kalithea Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 512 - Foto van De Griekse Gids Kalithea bronnen - Foto van De Griekse Gids Kalithea Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 588 - Foto van De Griekse Gids Kalithea Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 506 - Foto van De Griekse Gids Kalithea Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 517 - Foto van De Griekse Gids Kalithea Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 598 - Foto van De Griekse Gids Kalithea Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 520 - Foto van De Griekse Gids Bootjes bij Kalithea - Foto van De Griekse Gids Kalithea Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 500 - Foto van De Griekse Gids Gezellige terrassen bij Kalithea Springs - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kalithea»


Griekse Gids Reizen Tui Griekenland Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Kreta vakantie Corfu vakantie Chalkidiki vakantie;

Gemiddelde temperaturen Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Kalithea?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Kalithea


Rhodos vakanties

TUI BLUE Atlantica Aegean Blue

Bekijken

TUI BLUE Atlantica Aegean Blue
Rhodos
Kolymbia
Atalanti Boutique

Bekijken

Atalanti Boutique
Rhodos
Faliraki
Princess Andriana Resort & Spa (2)

Bekijken

Princess Andriana Resort & Spa (2)
Rhodos
Kiotari
Esperides Beach Hotel

Bekijken

Esperides Beach Hotel
Rhodos
Faliraki
© De Griekse Gids 2000-2020