Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Tsambika

Tsambika - Eiland Rhodos

Tsambika. Volgens velen is Tsambika het mooiste strand van Rhodos. Het ligt aan de oostkust van het eiland, 26 kilometer van Rhodos stad. Het is een breed, lang, duinachtig zandstrand dat omgeven is door prachtige, fraai begroeide heuvels. Het strand heeft de naam gekregen van de Heilige Moeder Tsambika. In het gebied zijn namelijk twee kloosters die aan de heilige Moeder Maria zijn gewijd, op Rhodos noemt men haar Tsambika.

"Tsambika is volgens velen het mooiste strand van Rhodos"

Op het strand bevinden zich een tiental strandpaviljoens die erg hip zijn en in de zomermaanden dagelijks door duizenden badgasten bezocht worden. Zeer regelmatig rijden er lijnbussen tot aan het strand maar mocht je met de auto willen komen, er is ruime parkeermogelijkheid achter het strand. Ook met de scooter is dit strand prima bereikbaar.

Tsambika Rhodos
Tsambika Beach - Rhodos

Het mooiste uitzicht over het strand heb je vanaf het oude klooster dat links van het strand ligt, hoog op de top van de berg. Hier bevindt zich het oude Tsambika klooster dat bovenop de ruïnes van een oude tempel van Artemis is gebouwd. Het is meer dan de moeite waard om naar de top te rijden of te lopen. Komend vanaf Rhodos stad en een paar honderd meter voor de afslag naar het strand van Tsambika, is er een bord waarop ‘Klooster Tsambika’ staat. Neem die afslag en rij de berg op tot aan het restaurant dat op de hellingen van de berg staat. Vanaf daar moet je dan nog ongeveer 300 trappen naar boven lopen. In het hoogseizoen is het een heftige klim, maar als je boven bent gekomen zul je er zeker geen spijt van hebben: het uitzicht op het strand en zo goed als de rest van het eiland is werkelijk adembenemend.

Video - Tsambika Beach met drone!

Video Tsambika - © De Griekse Gids

 

Vakantie Rhodos

Wil je tijdens je vakantie het mooie strand van Tsambika bezoeken en zoek je een goed hotel of appartement? Zie hier een overzicht met vakanties naar Rhodos. Wil je jouw reis zelf samenstellen en Rhodos combineren met andere eilanden, zoals Kos of Symi? Je kunt je vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Rhodos geweest en kennen het eiland en de leuke plekjes goed. We zijn ook gespecialiseerd in eilandhoppen.

Foto's Tsambika

Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1786 - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1792 - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1797 - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1794 - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1810 - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1820 - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1821 - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1799 - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos met daarachter Stegna - Rhodos Dodecanese - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1804 - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1770 - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1776 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Tsambika»


Gemiddelde temperaturen Tsambika Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Tsambika?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Tsambika© De Griekse Gids 2000-2024