Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018


  Tsambika


Tsambika - Rhodos (Griekenland)

Tsambika. Volgens velen is Tsambika het mooiste strand van Rhodos. Het ligt aan de oostkust van het eiland, 26 kilometer van Rhodos stad. Het is een breed, lang, duinachtig zandstrand dat omgeven is door prachtige, fraai begroeide heuvels. Het strand heeft de naam gekregen van de Heilige Moeder Tsambika. In het gebied zijn namelijk twee kloosters die aan de heilige Moeder Maria zijn gewijd, op Rhodos noemt men haar Tsambika.

Op het strand bevinden zich een tiental strandpaviljoens die erg hip zijn en in de zomermaanden dagelijks door duizenden badgasten bezocht worden. Zeer regelmatig rijden er lijnbussen tot aan het strand maar mocht je met de auto willen komen, er is ruime parkeermogelijkheid achter het strand.

Het mooiste uitzicht over het strand heb je vanaf het oude klooster dat links van het strand ligt, hoog op de top van de berg. Hier bevindt zich het oude Tsambika klooster dat bovenop de ruïnes van een oude tempel van Artemis is gebouwd. Het is meer dan de moeite waard om naar de top te lopen. Komend vanaf Rhodos stad en een paar honderd meter voor de afslag naar het strand van Tsambika, is er een bord waarop ‘Klooster Tsambika’ staat. Neem die afslag en rij de berg op tot aan het restaurant dat op de hellingen van de berg staat.  Vanaf daar moet je dan nog ongeveer 300 trappen naar boven lopen. De omgeving is hier prachtig, maar het uitzicht is zo ongelofelijk mooi, je zult hier geen spijt van krijgen!

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Tsambika - Tsambika in beeld

Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1775 - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1800 - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1781 - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1818 - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1782 - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1820 - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1789 - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1806 - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1793 - Foto van De Griekse Gids Tsambika Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1783 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Tsambika»

Video over Tsambika op Rhodos

Video Tsambika - ©De Griekse Gids

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Tsambika
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Rhodos: Waar ligt Tsambika?

Uitstapjes / Trips vanaf Tsambika
De kaart / landkaart van Rhodos (©De Griekse Gids)

Advertenties


Uitstapjes vanaf Tsambika Rhodos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Rhodos en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Rhodos.

de kaart van Rhodos - map of Rhodes Kiotari Rhodos Monolithos Rhodos Kattavia Rhodos Archangelos Rhodos Griekenland - De Griekse Gids Rhodos
Uitstapjes maken vanaf Tsambika Rhodos (Klik op de plaatsnamen) - ©De Griekse Gids