Filerimos (Rhodos)

Filerimos is een berg op het Griekse eiland Rhodos, die ten zuiden van het dorp Ialyssos (Trianda) ligt. Hier bevond zich in de oudheid de stad Ialyssos en de Acropolis van Ialyssos (tempel van Athena Polias en Zeus Polias). In de vroegchristelijke periode is hier de kerk van Moeder-Gods gebouwd en een doopkapel. Toen de ridders van de Johannieter orde het eiland bezetten, maakten ze van de Byzantijnse kerk een Katholieke kerk en bouwden ze er een klooster.

Tegenover het klooster bevindt zich een weg waar aan beide kanten hoge bomen staan. Wanneer je deze weg uitloopt, kom je bij het 18-meter hoge kruis dat hier staat. De weg noemt men ‘de weg naar Golgotha’. Aan de rechter zijkant van de weg staan monumenten waarop de Passie van Jezus afgebeeld wordt. Heel indrukwekkend. Vanaf het kruis heb je prachtig uitzicht over de Egeïsche zee tot aan Turkije.

In de kerk bevond zich de icoon van de Heilige Moeder Maria,  dat een werk zou zijn geweest van Apostel Lucas. De icoon die nu in de kerk te zien is, is een replica. De originele icoon, werd na de Turkse bezetting via Malta en Rusland bij het museum Cetinje in Montenegro gebracht waar deze vandaag de dag nog te zien is. Tijdens de Turkse bezetting is het klooster door de Turken verwoest en is pas in het begin van de twintigste eeuw vernieuwd, tijdens de Italiaanse bezetting van Rhodos.

Foto's Filerimos - Filerimos in beeld

Filerimos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 321 - Foto van De Griekse Gids Filerimos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 270 - Foto van De Griekse Gids Filerimos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 271 - Foto van De Griekse Gids Filerimos klooster - Foto van John Hofboer Filerimos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 297 - Foto van De Griekse Gids Filerimos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 272 - Foto van De Griekse Gids Filerimos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 303 - Foto van De Griekse Gids Filerimos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 266 - Foto van De Griekse Gids Filerimos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 341 - Foto van De Griekse Gids Filerimos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 331 - Foto van De Griekse Gids Filerimos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 344 - Foto van De Griekse Gids Filerimos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 322 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Filerimos»


Griekse Gids Reizen Tui Griekenland Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Kreta vakantie Corfu vakantie Chalkidiki vakantie;

Archeologische vondsten Filerimos

Op Filerimos zijn veel archeologische vondsten gedaan (uit de 3e- 5e eeuw voor Christus). Vooral juwelen zijn er gevomdem, de meeste voorwerpen bevinden zich tegenwoordig in het Britse museum en in het Louvre in Parijs. In de oude Griekse wereld was Ialyssos bekend om zijn held Diagoras die meerdere malen Olympisch winnaar is geweest. Vandaar ook de naam van het vliegveld van Rhodos (Diagoras airport).


Gemiddelde temperaturen Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Filerimos?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Filerimos


Rhodos vakanties

Rhodos Horizon City

Bekijken

Rhodos Horizon City
Rhodos
Rhodos stad
Malibu Boutique Studios

Bekijken

Malibu Boutique Studios
Rhodos
Faliraki
Sheraton Rhodes Resort

Bekijken

Sheraton Rhodes Resort
Rhodos
Ixia (Trianda)
Gennadi Grand Resort

Bekijken

Gennadi Grand Resort
Rhodos
Gennadi
© De Griekse Gids 2000-2020