Ixia (Rhodos)

Ixia. Ixia is een vakantieplaatsje op het Griekse eiland Rhodos, dat ten zuidwesten van Rhodos-stad ligt. Het ligt in de gemeente Ialyssos en de plaatsjes Trianda, Ialyssos en Ixia liggen dicht bij elkaar en daarom worden ze vaak samen genoemd. Ixia is één van de populairste badplaatsen op Rhodos, hier kun je de mooiste zonsondergangen meemaken.

Dit gebied is vanwege de gunstige wind een ideale plek om te surfen maar het is ook een gebied waar je goed kunt snorkelen. Er zijn verschillende surfscholen. Langs de hoofdweg van Ixia vind je vele restaurantjes, barretjes en hotels. In dit gebied van het eiland bevinden zich de luxere hotels en resorts. Aan het strand zorgt het lekkere zeewindje voor de nodige verkoeling. Ixia is een geliefd vakantieplaatsje. Er zijn veel gezellige winkeltjes en restaurantjes. De stranden aan deze kant van het eiland zijn kiezelstranden. Er worden ligbedjes en parasols verhuurd.

Een taxi vanaf Ixia naar Rhodos-stad kost ongeveer 10 euro en er is om de 15 minuten een directe busverbinding met de stad. Ixia ligt ongeveer 20 minuten vanaf het vliegveld van Rhodos.

Foto's Ixia - Ixia in beeld

Bij Ixia Rhodos en Rhodos stad aan de westkust | foto 9 - Foto van De Griekse Ixia Rhodos | De Griekse Gids | Foto 2 - Foto van De Griekse Ixia Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 458 - Foto van De Griekse Gids Akropolis Ialyssos Rhodos Griekenland - De Griekse Gids foto 1 - Foto van De Griekse Bij Ixia Rhodos en Rhodos stad aan de westkust | foto 2 - Foto van De Griekse Bij Ixia Rhodos en Rhodos stad aan de westkust | foto 3 - Foto van De Griekse Ixia Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 456 - Foto van De Griekse Gids Ialyssos Rhodos | Trianda Rhodos | De Griekse Gids foto 1 - Foto van De Griekse Ixia Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 452 - Foto van De Griekse Gids sunset - Foto van Jeanet M. Rhodos - Foto van kd29 De baai van Ixia op Rhodos - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Ixia»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Dagtripjes en bezienswaardigheden vanaf Ixia

- Naar Rhodos stad
- Naar Lindos
- Naar Filerimos
- Naar Kalithea
- Naar de Vlindervallei
- Naar het Tsambika strand
- Naar Kamiros
- Naar Epta Piges (de Zeven bronnen)


Gemiddelde temperaturen Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Ixia?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Ixia


Rhodos vakanties

Blue Sky City Beach

Bekijken

Blue Sky City Beach
Rhodos
Rhodos stad
Best Western Plaza

Bekijken

Best Western Plaza
Rhodos
Rhodos stad
Lindos View (incl. auto)

Bekijken

Lindos View (incl. auto)
Rhodos
Lindos
Malibu Boutique Studios Rhodes

Bekijken

Malibu Boutique Studios Rhodes
Rhodos
Faliraki
© De Griekse Gids 2000-2019