Theologos (Rhodos)

Theologos (Tholos). Op de route van Rhodos-stad naar Kamiros en op ongeveer 25 kilometer van Rhodos-stad ligt het plaatsje Theologos ook wel Tholos genoemd. Theologos hoort bij de Gemeente Petaloudes (Vlindervallei) en het is toeristisch het meest ontwikkelde dorp van de gemeente. Diverse grote hotels hebben zich hier gevestigd zoals o.a. Doreta Beach. Het eerste wat ons bij aankomst aan het strand van Theologos opvalt is dat er ontzettend veel gewindsurft worst. Een lokale inwoner vertelde ons dat het hier bijna altijd waait en daarom is deze plaats zeer populair onder windsurfers.

Theologos heeft een lang zand-kiezelstrand. Er zijn heel veel restaurants aan de hoofdweg en aan het strand. Theologos heeft ook een oud dorpskern. Deze bevindt zich ongeveer 1 kilometer van het strand en hier lijken de mensen zich vast te houden aan de oude tradities en gewoontes. De huizen hebben de karakteristieke Rhodiaanse stijl en de inwoners van het dorp zijn enorm vriendelijk. Iets buiten het centrum van het dorp bevindt zich de pittoreske kerk van Agios Spyridon.

Foto's Theologos - Theologos in beeld

Foto van Doreta beach resort in Theologos - Eiland Rhodos - Foto van De Griekse Gids Zwembad Doreta Beach Theologos - Foto van De Griekse Gids Theologos - Foto van Marcel Rhodos - Foto van Marcel Theologos(Tholos) strand - Eiland Rhodos - Foto van De Griekse Gids Het strand van Theologos - Eiland Rhodos - Foto van De Griekse Gids Griekse hond - Foto van Marcel Surfers aan strand Theologos - Eiland Rhodos - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Theologos»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Theologos?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Theologos


Rhodos vakanties

Blue Sky City Beach

Bekijken

Blue Sky City Beach
Rhodos
Rhodos stad
Matina Pefkos (incl. auto)

Bekijken

Matina Pefkos (incl. auto)
Rhodos
Pefkos
Eilandhoppen Rhodos, Kos

Bekijken

Eilandhoppen Rhodos, Kos
Rhodos
Eilandhoppen
Lindos View (incl. auto)

Bekijken

Lindos View (incl. auto)
Rhodos
Lindos
© De Griekse Gids 2000-2019