Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018


  Theologos


Theologos - Rhodos (Griekenland)

Theologos (Tholos). Op de route van Rhodos-stad naar Kamiros en op ongeveer 25 kilometer van Rhodos-stad ligt het plaatsje Theologos ook wel Tholos genoemd. Theologos hoort bij de Gemeente Petaloudes (Vlindervallei) en het is toeristisch het meest ontwikkelde dorp van de gemeente. Diverse grote hotels hebben zich hier gevestigd zoals o.a. Doreta Beach. Het eerste wat ons bij aankomst aan het strand van Theologos opvalt is dat er ontzettend veel gewindsurft worst. Een lokale inwoner vertelde ons dat het hier bijna altijd waait en daarom is deze plaats zeer populair onder windsurfers.

Theologos heeft een lang zand-kiezelstrand. Er zijn heel veel restaurants aan de hoofdweg en aan het strand. Theologos heeft ook een oud dorpskern. Deze bevindt zich ongeveer 1 kilometer van het strand en hier lijken de mensen zich vast te houden aan de oude tradities en gewoontes. De huizen hebben de karakteristieke Rhodiaanse stijl en de inwoners van het dorp zijn enorm vriendelijk. Iets buiten het centrum van het dorp bevindt zich de pittoreske kerk van Agios Spyridon.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Theologos - Theologos in beeld

Theologos(Tholos) strand - Eiland Rhodos - Foto van De Griekse Gids Griekse hond - Foto van Marcel Het strand van Theologos - Eiland Rhodos - Foto van De Griekse Gids Foto van Doreta beach resort in Theologos - Eiland Rhodos - Foto van De Griekse Gids Surfers aan strand Theologos - Eiland Rhodos - Foto van De Griekse Gids Theologos - Foto van Marcel Rhodos - Foto van Marcel Zwembad Doreta Beach Theologos - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Theologos»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Theologos
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Rhodos: Waar ligt Theologos?

Uitstapjes / Trips vanaf Theologos
De kaart / landkaart van Rhodos (©De Griekse Gids)

Advertenties


Uitstapjes vanaf Theologos Rhodos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Rhodos en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Rhodos.

de kaart van Rhodos - map of Rhodes Kiotari Rhodos Monolithos Rhodos Kattavia Rhodos Archangelos Rhodos Griekenland - De Griekse Gids Rhodos
Uitstapjes maken vanaf Theologos Rhodos (Klik op de plaatsnamen) - ©De Griekse Gids