Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Theologos

Theologos - Eiland Rhodos

Theologos (Tholos). Op de route van Rhodos-stad naar Kamiros en op ongeveer 25 kilometer van Rhodos-stad ligt het plaatsje Theologos, ook wel Tholos genoemd. Theologos hoort bij de Gemeente Petaloudes (Vlindervallei) en is het toeristisch meest ontwikkelde dorp van de gemeente. Diverse grote hotels hebben zich hier gevestigd, zoals o.a. Doreta Beach. Het eerste wat ons bij aankomst aan het strand van Theologos opvalt is dat er ontzettend veel gewindsurft wordt. Een lokale inwoner vertelde ons dat het hier bijna altijd waait en daarom is deze plaats zeer populair onder windsurfers.

"Theologos is erg populair onder windsurfers"

Theologos heeft een lang zand-kiezelstrand. Er zijn heel veel restaurants aan de hoofdweg en aan het strand. Theologos heeft ook een oude dorpskern. Deze bevindt zich ongeveer 1 kilometer van het strand en hier lijken de mensen zich vast te houden aan de oude tradities en gewoontes.

Rhodos Theologos
Rhodos - Theologos

De huizen hebben de karakteristieke Rhodiaanse stijl en de inwoners van het dorp zijn enorm vriendelijk. Iets buiten het centrum van het dorp bevindt zich de pittoreske kerk van Agios Spyridon.

 

Foto's Theologos

Zwembad Doreta Beach Theologos - Foto van De Griekse Gids Surfers aan strand Theologos - Eiland Rhodos - Foto van De Griekse Gids Het strand van Theologos - Eiland Rhodos - Foto van De Griekse Gids Foto van Doreta beach resort in Theologos - Eiland Rhodos - Foto van De Griekse Gids Theologos(Tholos) strand - Eiland Rhodos - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Theologos»


Gemiddelde temperaturen Theologos Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Theologos?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Theologos© De Griekse Gids 2000-2024