Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Soroni - Eiland Rhodos

Soroni Rhodos. Soroni, spreek je Soroní uit, is een traditioneel dorp dat 22 kilometer ten zuidwesten van Rhodos-stad, het ligt op de route van Theológos naar Fanes. In dit gebied zijn veel dennenbossen maar ook veel eikenbossen.

De huizen van Soroni zijn overwegend wit. De inwoners van het dorp houden zich met de veehouderij maar ook met de landbouw (olijven, wijn) bezig omdat de grond zeer vruchtbaar is. De laatste decennia trekt dit gebied ook veel toeristen aan.

Het Volkenkundig Museum is gehuisvest in een oude woning, hier kun je allerlei objecten uit het dagelijkse leven van vroeger bezichtigen zoals borduurwerk, gebruiksvoorwerpen en enkele traditionele kostuums.

Een paar kilometer van Soroni bevindt zich het klooster van Agios Soulas dat aanvankelijk om een rots met een grot was gebouwd. Gelovigen zeggen dat het water dat uit grot van het klooster vloeit, helende eigenschappen heeft. Heel bijzonder is het sportcomplex dat hier is aangelegd en waar allerlei sportactiviteiten uitgeoefend kunnen worden zoals voetbal, basketbal, en tennis; er is een verkeerspark en een racecircuit voor paardenrennen.

Foto's Rhodos - Rhodos in beeld

Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1269 - Foto van De Griekse Gids Kalithea Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 589 - Foto van De Griekse Gids Filerimos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 336 - Foto van De Griekse Gids Lindos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 947 - Foto van De Griekse Gids Rhodos stad Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1484 - Foto van De Griekse Gids Ialyssos Rhodos - Trianda Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 442 - Foto van De Griekse Gids Charaki Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 124 - Foto van De Griekse Gids Kalathos Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 464 - Foto van De Griekse Gids Vlindervallei Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1861 - Foto van De Griekse Gids De tempel van Athena Lindia - Lindos (Rhodos) - Foto van De Griekse Gids Vlindervallei Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1824 - Foto van De Griekse Gids Ladiko Rhodos - Anthony Quinn Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 793 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Rhodos»


Gemiddelde temperaturen Soroni Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Soroni?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Soroni© De Griekse Gids 2000-2023