Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Ialyssos

Ialyssos - Eiland Rhodos

Ialyssos is de naam van een gemeente aan de westkust van het Griekse eiland Rhodos, die op een afstand van zes kilometer ten zuidwesten van Rhodos-stad ligt. Ialyssos wordt ook wel Ixia of Trianda genoemd.

"Lalyssos is een gezellig dorp met een strand waar veel gesurft word"

De toeristendorpen Trianda en Ixia in de gemeente Ialyssos liggen dicht bij elkaar en daarom worden ze vaak tegelijk genoemd. Het hele gebied is door de aanwezige zeewind ideaal om te surfen. Er zijn dan ook verschillende surfscholen. Aan het strand zorgt het lekkere zeewindje voor de nodige verkoeling.

Ialyssos Rhodos
Ialyssos Rhodos

Ialyssos is een populair vakantiegebied. Er zijn veel gezellige winkeltjes en restaurantjes. De stranden aan deze kant van het eiland zijn kiezelstranden. Er worden ligbedjes en parasols verhuurd. Een taxi naar Rhodos stad kost ongeveer 10 euro en er rijdt ook regelmatig (elk kwartier) een bus heen en weer. De rit naar de stad duurt ongeveer een kwartier.

Vakantie

Ialyssos is een leuke vakantie bestemming.Wil je op vakantie naar Ialyssos en zoek je een goed hotel of appartement? Zie hier een overzicht met vakanties naar Ialyssos. Wil je jouw reis naar Rhodos combineren met andere eilanden, zoals Kos of Symi? Je kunt dan je vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken. We zijn gespecialiseerd in eilandhoppen

Foto's Ialyssos

Olympia's Tempel te Rhodos stad - Foto van Elisabeth.1957 Klooster in Filerimos, Rhodos - Foto van Laura Klaver Kruis bij Ialyssos - Foto van John Hofboer Ialyssos Rhodos - Trianda Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 434 - Foto van De Griekse Gids Bij Ixia Rhodos en Rhodos stad aan de westkust | foto 3 - Foto van De Griekse Cross of Rhodos - Foto van Cor Filerimos Rhodos - Akropolis Ialyssos Dodecanese - Foto 308 - Foto van De Griekse Gids Rhodos - panorama Ialyssos - Foto van John Hofboer Filerimos - Foto van Wenders Ialyssos Rhodos | Trianda Rhodos | De Griekse Gids foto 2 - Foto van De Griekse Ialysos - Foto van conny Ialyssos Rhodos - Trianda Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 435 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Ialyssos»

Geschiedenis van Ialyssos

Ialyssos was vroeger één van de drie oudste stadstaten op Rhodos, samen met Lindos en Kamiros. Het oude Ialyssos lag strategisch op de top van een versterkte heuvel (de Filerimos heuvel) op ongeveer 10 km afstand van de huidige Rhodos-stad. Ialyssos werd al bewoond in de prehistorie. Er zijn bij Ialyssos overblijfselen van een Minoïsche nederzetting gevonden en er zijn Myceense (1700-1400 voor Christus) begraafplaatsen gevonden op de omringende heuvels. Op de plek van de antieke stad zijn resten gevonden uit de Archaïsche en Byzantijnse periode en uit de periode van de ridders. De tempel van Athena Polias, die in de tweede en derde eeuw voor Christus werd gebouwd stond bovenop de plek waar eerst een oudere klassieke tempel stond. In de 15e eeuw werden op deze plaats een middeleeuws klooster (Panagia Filerimos) en een kerk gebouwd. Het antieke Ialyssos werd volledig verwoest door plunderende Turken.

In de 20e eeuw kwam Rhodos onder het bewind van de Italianen te staan. De Italianen hebben het klooster verbouwd tot een kerk met vier kapellen. Eén daarvan was bedoeld voor de orthodoxe christenen, één voor de katholieken, één voor de ridders en een voor relikwieën. De Italianen hebben hier ook een enorm kruis gebouwd.

Tips voor dagtripjes en bezienswaardigheden vanaf Ialyssos:

1. Naar Rhodos stad
2. Naar Lindos
3. Naar Filerimos
4. Naar Kalithea de thermen
5. Naar de Vlindervallei
6. Naar het Tsambika strand
7. Naar Kamiros
8. Naar Epta Piges (de Zeven bronnen)
9. Naar Monolithos


Gemiddelde temperaturen Ialyssos Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Ialyssos?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Ialyssos© De Griekse Gids 2000-2021