Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018


  Siana


Siana - Rhodos (Griekenland)

Siana (Sianna).  Zoveel winkeltjes in een bergdorpje, “in the middle of nowhere”, hadden we tot nu toe niet gezien. Siana ligt in het westen van Rhodos, 65 kilometer ten zuidwesten van Rhodos stad en 5 kilometer voor Monolithos. Het is een dorp waar je langs de weg alleen maar winkeltjes en tavernes ziet. Blijkbaar is het voor de locals zeer gunstig om hier een zaakje te hebben, want een paar kilometer verder bevindt zich het bekende kasteel Monolithos, dat dagelijks door honderden toeristen bezocht wordt.

Siana is een dorp dat op de hellingen van de berg Akramitis ligt. In de hele regio wordt uitstekende honing geproduceerd, je zult hier overal langs de weg imkerijen zien en in het dorp veel kiosken waar honing verkocht wordt.

Siana (Sianna) is ook bekend om de goede wijnen die hier geproduceerd worden en om de heerlijke ‘Souma’. Souma is, zeg maar, de ‘raki’ van Rhodos.

Iedere zomer worden er in het dorp allerlei festiviteiten gehouden en met groot succes want duizenden bezoekers komen dan hiernaartoe.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Siana - Siana in beeld

Honing uit Siana bij Monolithos - Foto van Kleedjes in Siana bij Monolithos - Foto van Joke Ouwehand Siana Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1765 - Foto van De Griekse Gids Siana Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1760 - Foto van De Griekse Gids Siana Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1767 - Foto van De Griekse Gids Kerk in Siana bij Monolithos - Foto van Joke Ouwehand Siana Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1764 - Foto van De Griekse Gids Siana Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1768 - Foto van De Griekse Gids Siana Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1763 - Foto van De Griekse Gids Siana Rhodos - Rhodos Dodecanese - Foto 1759 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Siana»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Siana
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Rhodos: Waar ligt Siana?

Uitstapjes / Trips vanaf Siana
De kaart / landkaart van Rhodos (©De Griekse Gids)

Advertenties


Uitstapjes vanaf Siana Rhodos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Rhodos en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Rhodos.

de kaart van Rhodos - map of Rhodes Kiotari Rhodos Monolithos Rhodos Kattavia Rhodos Archangelos Rhodos Griekenland - De Griekse Gids Rhodos
Uitstapjes maken vanaf Siana Rhodos (Klik op de plaatsnamen) - ©De Griekse Gids