Kamiros (Rhodos)

KAMIROS. Kamiros ligt aan de westkust van het Griekse eiland Rhodos, 36 kilometer van Rhodos stad. In de oudheid waren er drie belangrijke steden op Rhodos; Lindos, Ialyssos en Kamiros. Kamiros was de kleinste van de drie steden. Het had een agrarisch karakter, terwijl Lindos in de oudheid een handels- en havenstad was en Ialyssos een aristocratische stad. Kamiros was dus een soort lanbouwstad waar wijn en olijfolie werd geproduceerd, dit werd zelfs door Homerus in zijn boeken vermeld. De overblijfselen die vandaag de dag in Kamiros te bezichtigen zijn, zijn die van de stad die in 226 voor Christus opnieuw is gebouwd in de Hellenistische tijd, na een catastrofale aardbeving. Daarvoor bestond de stad al sinds de Archaïsche tijd. Er zijn in Kamiros 3 niveaus te onderscheiden:

1. Het laagste niveau was het gebied waar de macht zich bevond en het had een religieus karakter. Hier bevinden zich de marktplaats, het heiligdom, een waterbron de Exedra en een Dorische tempel uit de derde eeuw voor Christus.
2. Het tweede niveau, waar zich privé woningen bevonden. Het zijn de woningen aan de helling van de heuvels, amfitheatrisch gebouwd, één van de kenmerken uit de Hellenistische tijd.
3. In het zuiden en op de top de Akropolis en de tempel van Athena.Hier op de top stond de grote Stoa, die 200 meter lang was en waar zich naar alle waarschijnlijkheid winkels bevonden.

Een bezoek aan Kamiros is zeker de moeite waard en valt goed te combineren met een bezoek aan de vlindervallei, die hier niet ver vandaan ligt. Langs de hoofdweg bij Kamiros liggen diverse mooie stranden met vistavernes, waar verse vis kan worden gegeten voor een lage prijs.

Foto's Kamiros - Kamiros in beeld

Strand bij Kamiros (Rhodos) - Foto van De Griekse Gids Kamiros (Rhodos), de eerste Rhodiaanse stad die munten had - Foto van De Griekse Gids Dorische tempel Kamiros (Rhodos) - Foto van De Griekse Gids Kamiros (Rhodos), deze stad is in 226 voor Christus opnieuw gebouwd - Foto van De Griekse Gids Biertje bij Taverna OI DIDIMOI nabij Kamiros - Foto van De Griekse Gids Kamiros (Rhodos), de Agora en het Heiligdom - Foto van De Griekse Gids De zee vanaf een heuvel bij Kamiros (Rhodos) - Foto van De Griekse Gids De omgeving rond Kamiros (Rhodos) - Foto van De Griekse Gids Kamiros (Rhodos) werd door Doriers gesticht - Foto van De Griekse Gids De ruines van Kamiros (Rhodos) - Foto van De Griekse Gids Kamiros was de kleinste van de drie Rhodiaanse steden uit de oudheid - Foto van De Griekse Gids Kamiros-Opgravingen - Foto van Penelope


meer foto's van Kamiros»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Rhodos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Rhodos: Waar ligt Kamiros?

Waar ligt Rhodos
De kaart / landkaart van Kamiros


Rhodos vakanties

Auberge Kalopetri

Bekijken

Auberge Kalopetri
Rhodos
Kritinia
Malibu Boutique Studios Rhodes

Bekijken

Malibu Boutique Studios Rhodes
Rhodos
Faliraki
Grecotel LUX.ME Rhodos Royal (2)

Bekijken

Grecotel LUX.ME Rhodos Royal (2)
Rhodos
Faliraki
Esperia Hotel Rhodes

Bekijken

Esperia Hotel Rhodes
Rhodos
Rhodos stad
© De Griekse Gids 2000-2019