Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Fodele

Fodele - Eiland Kreta

Fodele. Fodele is een dorp op Kreta, dat op ongeveer 25 kilometer ten westen van Heraklion ligt en vooral bekend is vanwege het feit dat het de geboorteplaats is van de beroemde schilder "El Greco". Tijdens zijn verblijf in Spanje werd de schilder Theotokopoulos "De Griek" genoemd. Het dorpje Fodele heeft een mooi plein met standbeeld ter ere van hem.

Fodele ligt in een erg mooie, waterrijke en daardoor groene omgeving. Het is een gemoedelijk dorp met een aantal kleine winkeltjes waar handwerk verkocht wordt. Ook is er een leuke taverna vlakbij de dikke oude boom waarnaast een gedenkschrift over El Greco geplaatst is en waar een fonteintje is voor de dorstige voorbijganger.

Erg mooi is het strand bij Fodele. Het ligt in een baai, aan de linkerkant van de baai ligt het luxueuze hotel Fodele beach. Op het strand zijn parasols en ligbedden. Aan de rechterkant van het strand zijn een tweetal tavernes, ook zijn er ligbedden en parasols.

Foto's Fodele

Fodele Kreta - Departement Heraklion - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Fodele Kreta - Departement Heraklion - Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Fodele Kreta - Departement Heraklion - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Fodele Kreta - Departement Heraklion - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Fodele Kreta - Departement Heraklion - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Monument El Greco in Fodele - Foto van De Griekse Gids Fodele Kreta - Departement Heraklion - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Fodele Kreta - Departement Heraklion - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Fodele Kreta - Departement Heraklion - Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Klein riviertje in Fodele dorp - Foto van De Griekse Gids Fodele Kreta - Departement Heraklion - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Fodele Kreta - Departement Heraklion - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Fodele»

Luchtvideo Fodele beach - Kreta

video Fodele Kreta

Dronevideo Fodele beach - © De Griekse Gids

Uitstapjes vanaf Fodele:


Gemiddelde temperaturen Fodele Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Fodele?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Fodele© De Griekse Gids 2000-2024