Fodele (Heraklion Kreta)

Fodele. Fodele is een dorp op Kreta, dat op ongeveer 25 kilometer ten westen van Heraklion ligt en het is vooral bekend vanwege het feit dat het de geboorteplaats is van de beroemde schilder "El Greco". Tijdens zijn verblijf in Spanje werd de schilder Theotokopoulos "De Griek" genoemd, "El Greco". Het dorpje Fodele heeft een mooi plein met standbeeld ter ere van hem opgericht.

Fodele ligt in een erg mooie, waterrijke en daardoor groene omgeving. Het is een gemoedelijk dorp met een aantal kleine winkeltjes waar handwerk verkocht wordt. Ook is er een leuke taverna vlakbij de dikke oude boom waarnaast een gedenkschrift over El Greco geplaatst is en waar een fonteintje is voor de dorstige voorbijganger.

Erg mooi is het strand bij Fodele. Het ligt in een baai, aan de linkerkant van de baai ligt het luxueuze hotel Fodele beach. Op het strand zijn parasols en ligbedden. Aan de rechter kant van het strand zijn een tweetal tavernes, ook hier zijn er ligbedden en parasols.

Foto's Fodele - Fodele in beeld

Klein riviertje in Fodele dorp - Foto van De Griekse Gids Fodele Kreta - Departement Heraklion - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Fodele Kreta - Departement Heraklion - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Fodele Kreta - Departement Heraklion - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Fodele Kreta - Departement Heraklion - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Fodele Kreta - Departement Heraklion - Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Fodele Kreta - Departement Heraklion - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Straatje in Fodele - Foto van Leon Fodele Kreta - Departement Heraklion - Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Fodele Kreta - Departement Heraklion - Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Fodele Kreta - Departement Heraklion - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Monument El Greco in Fodele - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Fodele»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Luchtvideo Fodele beach - Kreta

Dronevideo Fodele beach - ©De Griekse Gids

Uitstapjes en bezienswaardigheden vanaf Fodele:


Gemiddelde temperaturen Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Fodele?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Fodele


Heraklion Kreta vakanties

Amirandes Grecotel

Bekijken

Amirandes Grecotel
Heraklion Kreta
Gouves
Avdou Collection Suites

Bekijken

Avdou Collection Suites
Heraklion Kreta
Avdou
Arolithos Village (incl. auto)

Bekijken

Arolithos Village (incl. auto)
Heraklion Kreta
Tylissos
Appartement Aposperites

Bekijken

Appartement Aposperites
Heraklion Kreta
Drosia
© De Griekse Gids 2000-2019