Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Vrontisi klooster - - Eiland Kreta

Vrontisi. Het klooster van Vrontisi op Kreta ligt in de provincie Kenourgiou, tussen de dorpen Zaros en Voriza, aan de zuidelijke uitlopers van Psiloritis (Ida), op een hoogte van 550 m.

Het ligt in een landschap met een panoramisch uitzicht op de Messara-vlakte en het Asterousia gebergte. De kerk is gewijd aan de heilige Antonios en apostel Thomas. Het klooster is naar alle waarschijnlijkheid genoemd naar de stichter Vrontisis. In Venetiaanse archieven staat dat het klooster rond 1400 is gesticht. Het klooster is omgeven door een muur en bij de buiteningang is er een marmeren fontein uit de 15e eeuw. Op de fontein is een reliëf-voorstelling van de Adam en Eva in het paradijs, van Jezus Christus en nog vier andere figuren, die de rivieren van Eden symboliseren. De klokkentoren is een van de oudste op Kreta.

Tegenwoordig is het klooster van Vrontisi nog steeds een actief klooster. Hoewel het een aanzienlijk deel van zijn vroegere glorie heeft verloren door de afbraak van zijn vestingwerken, is het nog steeds een mooie bezienswaardigheid.

Foto's Heraklion Kreta - Heraklion Kreta in beeld

Festos Kreta |Phaestos | De Griekse Gids foto 7 - Foto van De Griekse Gids Kalamaki Kreta | Zuid Kreta Griekenland 25 - Foto van De Griekse Gids Vori | Zuid Kreta Griekenland 2 - Foto van De Griekse Gids Matala Kreta | Griekenland 23 - Foto van De Griekse Gids Festos Kreta |Phaestos | De Griekse Gids foto 21 - Foto van De Griekse Gids Kamilari | Zuid Kreta Griekenland 10 - Foto van De Griekse Gids Knossos Kreta | Griekenland 10 - Foto van De Griekse Gids Koutouloufari Kreta (Crete) Photo 24 - Foto van De Griekse Gids Agia Pelagia Kreta - Departement Heraklion - Foto 49 - Foto van De Griekse Gids Koutouloufari Kreta (Crete) Photo 10 - Foto van De Griekse Gids Koudoumas Kreta - Departement Heraklion - Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Matala Kreta | Griekenland027 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Heraklion Kreta»


Gemiddelde temperaturen Vrontisi klooster - Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Vrontisi klooster - ?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Vrontisi klooster -© De Griekse Gids 2000-2022