Aposelemis (Heraklion Kreta)

Aposelemis. Aposelemis is de naam van een rivier, kloof en dam op het eiland Kreta. De rivier ontspringt in het gebied bij het dorp Kastamonitsa (21 kilometer ten zuiden van Chersonissos). Regenwater uit de bergen (het Lassithi gebergte) stroomt naar de rivier, waardoor de rivier breder wordt en uiteindelijk tussen het gebied Gouves en Anissaras uitmondt. De rivier stroomt voor een deel door een bewandelbare kloof die de naam van de rivier draagt.

De kloof van Aposelemis
De kloof, die begint op een hoogte van 120 meter bij het dorpje Xerokamares, loopt westelijk van het dorpje Agriana tot aan de kust. Het eerste gedeelte van de kloof lijkt op een smalle vallei, in het middelste gedeelte worden de hellingen steil en hoog (tot 200 meter) en ter hoogte van het dorp Agriana loopt de kloof langs lage heuvels tot aan de zee. In het gebied waar de rivier uitmondt wordt een wetland gevormd dat belangrijk is voor trekvogels. De Aposelemis kloof is bijzonder door haar rijke flora en fauna, hier groeien platanen en walnotenbomen en er leven allerlei dieren zoals egels, marters, wilde duiven en wilde konijnen.

De dam van Aposelemis
De dam van Aposelemis bevindt zicht ten zuidenwesten van het dorp Potamies. Deze dam werd in 2012 voltooid om het noordelijk kustgebied tussen Heraklion en Agios Nikolaos van water te voorzien. De dam heeft voor opschudding gezorgd, omdat het dorp Sfendili onder water kwam te staan en alle inwoners hun dorp moesten verlaten. Sfendili is tegenwoordig een ware attractie en onbewoonbaar. Een deel van het dorp ligt onder water en dat geeft een mysterieuze uitstraling. Sfendili is vandaag de dag bereikbaar via een zandweg vanaf het dorp Avdou.

Foto's Aposelemis - Aposelemis in beeld

Aposelemis Kreta - Departement Heraklion - Foto 25 - Foto van De Griekse Gids Aposelemis Kreta - Departement Heraklion - Foto 29 - Foto van De Griekse Gids Aposelemis Kreta - Departement Heraklion - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Aposelemis Kreta - Departement Heraklion - Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Aposelemis Kreta - Departement Heraklion - Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Aposelemis Kreta - Departement Heraklion - Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Aposelemis Kreta - Departement Heraklion - Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Aposelemis Kreta - Departement Heraklion - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Aposelemis Kreta - Departement Heraklion - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Aposelemis Kreta - Departement Heraklion - Foto 32 - Foto van De Griekse Gids Aposelemis Kreta - Departement Heraklion - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Aposelemis Kreta - Departement Heraklion - Foto 31 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Aposelemis»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Luchtvideo Aposelemi-dam

Bekijk dronevideo Aposelemi-dam op Kreta - ©De Griekse Gids


Gemiddelde temperaturen Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Aposelemis?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Aposelemis


Heraklion Kreta vakanties

Asterias Village (incl auto)

Bekijken

Asterias Village (incl auto)
Heraklion Kreta
Chersonissos
Appartement Nymphes

Bekijken

Appartement Nymphes
Heraklion Kreta
Agia Pelagia
Amirandes Grecotel

Bekijken

Amirandes Grecotel
Heraklion Kreta
Gouves
Eilandhoppen Kreta & Milos

Bekijken

Eilandhoppen Kreta & Milos
Heraklion Kreta
Eilandhoppen
© De Griekse Gids 2000-2019