Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Kokkinos Pirgos

Kokkinos Pirgos - Eiland Kreta

Kokkinos Pirgos. Kokkinos Pirgos is een klein dorpje op Zuid Kreta, in de Messara Vallei, dat in principe bij het plaatsje Timbaki hoort. Kokkinos Pirgos ligt in de baai van Messara, 60 kilometer ten zuiden van Heraklion stad.

Strand

Kokkinos Pirgos is het strand waar de Grieken uit deze streek gaan zwemmen. Het is een erg mooi zand-kiezelstrand  en het is hier echt lekker zwemmen. Langs het strand bevinden zich diverse restaurants en cafetaria's. Kokkinos Pirgos is een badplaats die Griekse badgasten aantrekt. Grieken houden vaak meer van kiezelstranden en als er een beachbar of taverna naast ligt, dan is het al gauw prima. Kokkinos Pirgos voldoet perfect aan het profiel waar Grieken van houden, je zult hier in de zomer vele Griekse badgasten zien!

Kokkinos Pirgos Kreta
Strand van Kokkinos Pirgos op Kreta

Een aantal weken per jaar waait er een sterke wind. Sommigen ervaren dit juist als positief, omdat dankzij de wind de temperatuur lager en aangenamer is. Kokkinos Pirgos is in de zomermaanden ieder weekend erg druk! Het is een lang, vrij breed, zand-kiezelstrand dat zich vanaf het dorpje Kokkinos Pirgos tot Katalyki en vanaf daar tot Afratia en Pachia Ammos uitstrekt. Aan de rand van het strand loopt er een geasfalteerde weg waar meerdere tavernes en cafés zijn. Kokkinos Pirgos ligt op 3 km van Timbaki.

Kokkinos Pirgos Kreta
Terrasjes en strand van Kokkinos Pirgos

Geschiedenis van de luchthaven

De luchthaven die hier is, heeft een bijzondere geschiedenis. De luchthaven van Timbaki is namelijk tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers gebouwd. De lokale Grieken hebben daar als slaven verplicht moeten werken om dit af te maken. Vanaf hier wilde de Duitse commandant Rommel de stap naar Egypte zetten. Zover is het uiteindelijk niet gekomen omdat de geallieerden het vliegveld hebben bezet en overgenomen. Jarenlang was het daarna de basis van de NAVO. Lang heeft men het er over gehad om er een commerciële luchthaven van te maken, voor toerisme, maar achteraf is het misschien wel goed dat dit niet is gebeurd, want dan zou het hier te druk zijn geworden.

Bezienswaardigheden en uitstapjes vanaf Kokkinos Pirgos:

Er zijn verschillende mogelijkheden voor leuke dagtrips vanuit Kokkinos Pirgos.
- Uitstapje naar Matala, het gezellige "hippie" badplaatsje met de witte krijtrotsen.
- Uitstapje naar Agia Galini, een gezellig vissersdorpje.
- Naar het rustige zandstrand van Komos
- Breng een bezoek aan de beroemde archeologische, Minoïsche opgravingen van Festos
- Naar Vori om het Volkenkundig Museum te bezoeken.
- Op vrijdagochtend naar de markt in Timbaki
- Op zaterdagochtend naar de markt in Mires
- Naar het meer van Zaros
- Naar het afgelegen Lendas, via prachtige bergwegen.
- Naar het afgelegen Kali Limenes,via prachtige bergwegen.
- Bezoek het klooster van Odigitria
- Naar Gortys een archeologische plaats uit de Romeinse periode
- Dagje shoppen in Heraklion

Foto's Kokkinos Pirgos

Kokkinos Pirgos Zuid Kreta - Regio Heraklion Kreta foto 4 - De Griekse Gids - Foto van Jani Nikoiidakis - De Griekse Gids Kokkinos Pirgos | Zuid Kreta Griekenland 8 - Foto van De Griekse Gids Kokkinos Pirgos | Zuid Kreta Griekenland 4 - Foto van De Griekse Gids Kokkinos Pirgos | Zuid Kreta Griekenland 3 - Foto van De Griekse Gids Kokkinos Pirgos | Zuid Kreta Griekenland 5 - Foto van De Griekse Gids Kokkinos Pirgos Zuid Kreta - Regio Heraklion Kreta foto2  - De Griekse Gids - Foto van Jani Nikolidakis - De Griekse Gids Kokkinos Pirgos op Zuid Kreta - De Griekse Gids - Foto van Jani Nikolidakis - De Griekse Gids Kokkinos Pirgos Zuid Kreta - Regio Heraklion Kreta foto 5 - De Griekse Gids - Foto van Jani Nikolidakis - De Griekse Gids Kokkinos Pirgos Zuid Kreta - Regio Heraklion Kreta foto 3 - De Griekse Gids - Foto van Jani Nikolidakis - De Griekse Gids Kokkinos Pirgos | Zuid Kreta Griekenland 7 - Foto van De Griekse Gids Kokkinos Pirgos | Zuid Kreta Griekenland 6 - Foto van De Griekse Gids Kokkinos Pirgos | Zuid Kreta Griekenland 2 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Kokkinos Pirgos»


Gemiddelde temperaturen Kokkinos Pirgos Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Kokkinos Pirgos?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Kokkinos Pirgos© De Griekse Gids 2000-2024