Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Tertsa - Eiland Kreta

Tertsa. Tertsa is een klein dorpje in zuid oost Kreta. Dit pittoreske dorpje heeft een breed zand-kiezelstrand met kleine baaien. Voor de boodschappen kan je naar het op vijf kilometer afstand gelegen Mirtos. Tertsa heeft zulke ideale omstandigheden wat klimaat betreft, dat men in de openlucht bananen en tomaten kweekt.

Vanuit Tertsa kan je prachtige wandelingen maken en vervolgens uitrusten op één van de vier strandjes. Het piepkleine plaatsje heeft een kafeneion, een taverna en een minimarkt. Als je van rust en stilte houdt, dan is Tertsa een heerlijke vakantieplaats. Beschermd door het Dikti Gebergte en een aantal lager gelegen bergen en heuvels ligt het kleine dal van het dorpje Tertsa. Je kunt dit dal met recht een tuin noemen. Beter nog: één grote tuin. In die tuin groeien tomaten, komkommers, bananen, sinaasappelen en citroenen. Maar er groeien en bloeien ook allerlei soorten bloemen en kruiden.

Tertsa Kreta
Tertsa Kreta - Foto van Willem Punt

Achterin de tuin staat een piepklein Orthodox kerkje onder een gigantisch grote palm. En loop je door die prachtige tuin, van achter naar voren, dus van de heuvels naar de kust, dan bereik je tenslotte de bebouwing aan het strand en de zee.

Door het volstrekt unieke subtropische klimaat is Tertsa uniek te noemen. Bananenbomen in de open lucht met nog een smakelijke oogst ook, is er een voorbeeld van. In de winter vertoeven de meeste van de 42 inwoners gewoon buiten. Zij zijn dan aan het werk in de “achtertuin” Tertsa of rondom hun woninkjes. Alsof de tijd stil is blijven staan.

Foto's Heraklion Kreta - Heraklion Kreta in beeld

Pombia | Zuid Kreta Griekenland 5 - Foto van De Griekse Gids Panagia Kaliviani bij Mires| Zuid Kreta Griekenland 3 - Foto van De Griekse Gids Kamilari | Zuid Kreta Griekenland 22 - Foto van De Griekse Gids Vori | Zuid Kreta Griekenland 67 - Foto van De Griekse Gids Matala Kreta | Griekenland 12 - Foto van De Griekse Gids Aposelemis Kreta - Departement Heraklion - Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Stalis Kreta - Departement Heraklion - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Krasi Kreta - Departement Heraklion - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Aposelemis Kreta - Departement Heraklion - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Komos | Zuid Kreta Griekenland 1 - Foto van De Griekse Gids Malia Kreta | Griekenland 21 - Foto van De Griekse Gids Achlada | Heraklion Kreta | Foto 10 - Foto van Mourtzanakis - Jean-Luc Moreau


meer foto's Heraklion Kreta»


Gemiddelde temperaturen Tertsa Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Tertsa?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Tertsa© De Griekse Gids 2000-2024