Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018


  Knossos


Knossos - Heraklion Kreta (Griekenland)

KNOSSOS. De beroemde hoofdstad van het Minoïsche Kreta, is te vinden op vijf kilometer ten zuiden van Heraklion. Tien eeuwen lang was Knossos de eerste en grootste stad in Griekenland en van heel Europa. Nu zijn er nog de prachtige overblijfselen van het grote paleis van koning Minos, de villa's, het theater, grote kruiken en de graven. Op deze plaats leefde de mens voor het eerst ongeveer 6000 jaar voor Chr. in georganiseerd verband. De door opgraver Evans uitgevoerde reconstructies geven de bezoekers een inzicht in de structuur van zo'n Minoïsch paleizencomplex. Kreta is de poort waardoor de heel oude beschaving van het Midden-Oosten Europa binnenkwam. Deze beschaving kwam tot een hoogtepunt onder koning Minos. Kreta heeft in de Minoïsche tijd een enorme bloeitijd gekend, het toppunt van bloei zou hebben gelegen tussen 3000 en 1000 v. Chr.

Knossos informatie

Uit 3000 en 1000 v. Chr stammen ook de vele mythen. Bijvoorbeeld hoe koningszoon Theseus het monster Minotaurus, half stier half mens, dat in het labyrint van Minos woonde, overwon en doodde. Meer over de Griekse mythologie>>>.

Evans, de beroemde Engelse archeoloog, was er zeker van dat er een kern van waarheid moest zitten in de ongelooflijke verhalen uit het Minoïsche tijdperk op Kreta. Even ten zuiden van de hoofdstad Heraklion lagen de resten van een kolossaal paleis: Knossos. Evans heeft er zijn levenswerk van gemaakt om uit te zoeken wie die mensen waren die in de oudheid zoveel technisch vernuft hadden om zo'n ontzaggelijk bouwwerk tot stand te brengen. Ongeveer 25 jaar is hij is hij op die plek aan het graven en onderzoeken geweest. Vervolgens heeft hij op die ruïnes het enorme paleis weer opgebouwd, zoals hij vermoedde dat het er ooit moest hebben uitgezien. De mooie en grote Minoïsche paleizen op Kreta zijn allemaal verwoest, Volgens de geleerden is dit door gebeurd door een verschrikkelijke uitbarsting van de vulkaan Santorini op het tegenwoordige eiland Thira (Santorini) bijna 150 km ten noorden van Kreta. Die uitbarsting heeft plaats gevonden omstreeks 1500 v.Chr. en ging gepaard met allesverwoestende aardschokken en ongekend hoge vloedgolven. Voor die tijd en daarna zou nergens op de wereld ooit een natuurramp met zo'n vernietigende kracht hebben plaatsgevonden.

Knossos ligt 28 kilometer van Chersonissos (30 minuten met de auto) en 80 kilometer van Rethymnon. (1 uur en 15 minuten met de auto).

Na Knossos is Festos het bekendste paleis uit de oudheid op Kreta. Het ligt in het zuiden van de provincie Heraklion op 54 kilometer afstand van Knossos. (1 uur en 20 minuten met de auto). De Koning van Festos, Radamanthos, zou volgens de mythologie de broer van Koning Minos zijn geweest.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Knossos - Knossos in beeld

Knossos Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto 16 - Foto van De Griekse Gids Knossos Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto 14 - Foto van De Griekse Gids Knossos Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto 23 - Foto van De Griekse Gids Knossos - Foto van wim voges goedkoop vervoer - Foto van meltemi Knossos Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto 18 - Foto van De Griekse Gids De Minoische Stierenkop - Foto van De Griekse Gids Knossos Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto 11 - Foto van De Griekse Gids Knossos Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto 19 - Foto van De Griekse Gids Knossos Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto 27 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Knossos»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Knossos
Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Heraklion Kreta: Waar ligt Knossos?

Uitstapjes / Trips vanaf Knossos
De kaart / landkaart van Heraklion Kreta (©De Griekse Gids)

Advertenties


De kaart van het noordelijke deel van het departement Heraklion Kreta

De kaart van Heraklion Kreta Chersonissos Stalis Malia Analipsis Sissi Kreta Anissaras Koutouloufari Gouves Piskopiano Kokkini Chani Agia Pelagia Kreta Archanes Kreta Katalagari Kreta Fodele Kreta Amoudara Kreta Agios Thomas Kreta Heraklion / Iraklion Kreta Episkopi Heraklion Knossos Kreta - Het Minoische Paleis Smari Kreta Achlada Kreta
Kaart omgeving Heraklion Kreta. Waar ligt Knossos?

De kaart van het zuidelijke deel van het departement Heraklion Kreta

Centraal zuid Kreta
Kaart omgeving van het zuidelijke deel van het departement Heraklion Kreta? Griekenland - De Griekse Gids Lasithi Asterousia Kreta Ida Gebergte - Psiloritis Sachtouria Kreta Tertsa Kreta Psari Forada Kreta Viannos Kreta Tsoutsouras Kreta Kamilari Kreta Kalamaki Kokkinos Pirgos Matala Kreta Festos - Phaistos Melambes Kreta Pitsidia Kreta Klooster Odigitria Mires Kreta Sivas Kreta Agia Galini Kreta Pombia Kreta Kali Limenes Lendas (Lentas) Petrokefali Kreta Gortys Kreta Agia Varvara Kreta Gergeri Kreta Kamares Kreta Vori Kreta Waar ligt Knossos?