Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Knossos

Knossos - Eiland Kreta

Knossos. Knossos, de beroemde hoofdstad van het Minoïsche Kreta, is te vinden op vijf kilometer ten zuiden van Heraklion. Tien eeuwen lang was Knossos de eerste en grootste stad in Griekenland en van heel Europa. Nu zijn er nog de prachtige overblijfselen van het grote paleis van koning Minos, de villa's, het theater, grote kruiken en de graven. Op deze plaats leefde de mens voor het eerst ongeveer 6000 jaar voor Chr. in een georganiseerde gemeenschap.

"Knossos: de beroemde hoofdstad van Kreta in de Minoïsche tijd."

De door de Britse archeoloog sir Arthur John Evans uitgevoerde reconstructies geven de bezoekers een inzicht in de structuur van zo'n Minoïsch paleizencomplex. Kreta is de poort waardoor de heel oude beschaving van het Midden-Oosten Europa binnenkwam. Deze beschaving kwam tot een hoogtepunt onder koning Minos. Kreta heeft in de Minoïsche tijd een enorme bloeitijd gekend, het toppunt van bloei zou hebben gelegen tussen 3000 en 1000 v. Chr.

Knossos Kreta
Het Minoïsche paleis Knossos Kreta

Vakantie

Wil je tijdens je vakantie op Kreta Knossos bezoeken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan hier het overzicht van vakanties naar Heraklion. We kennen de leuke hotels! Je kunt je vakantie naar Kreta bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Kreta geweest en kennen de omgeving goed. Wij adviseren iedereen die meer van Kreta wil zien om een fly & drive te boeken om zo op eigen tempo het eiland beter te leren kennen.

Foto's Knossos

Knossos Kreta | Griekenland 24 - Foto van De Griekse Gids De Parisienne uit Knossos - Foto van De Griekse Gids Knossos Kreta | Griekenland 17 - Foto van De Griekse Gids Knossos Kreta | Griekenland 26 - Foto van De Griekse Gids Knossos Kreta | Griekenland 23 - Foto van De Griekse Gids Knossos Kreta | Griekenland 1 - Foto van De Griekse Gids Knossos Kreta | Griekenland 20 - Foto van De Griekse Gids Knossos Kreta | Griekenland 10 - Foto van De Griekse Gids Knossos Kreta | Griekenland 8 - Foto van De Griekse Gids Knossos Kreta | Griekenland 29 - Foto van De Griekse Gids Knossos Kreta | Griekenland 14 - Foto van De Griekse Gids Knossos Kreta | Griekenland 11 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Knossos»

Knossos informatie

Uit 3000 en 1000 v. Chr stammen ook de vele mythen. Bijvoorbeeld hoe koningszoon Theseus het monster Minotaurus, half stier half mens, dat in het labyrint van Minos woonde, overwon en doodde. Meer over de Griekse mythologie>>>.

Evans, de beroemde Engelse archeoloog, was er zeker van dat er een kern van waarheid moest zitten in de ongelooflijke verhalen uit het Minoïsche tijdperk op Kreta. Even ten zuiden van de hoofdstad Heraklion lagen de resten van een kolossaal paleis: Knossos. Evans heeft er zijn levenswerk van gemaakt om uit te zoeken wie die mensen waren die in de oudheid zoveel technisch vernuft hadden om zo'n ontzaggelijk bouwwerk tot stand te brengen. Ongeveer 25 jaar is hij is hij op die plek aan het graven en onderzoeken geweest. Vervolgens heeft hij op die ruïnes het enorme paleis weer opgebouwd, zoals hij vermoedde dat het er ooit moest hebben uitgezien.

Knossos Kreta
Knossos Kreta

De mooie en grote Minoïsche paleizen op Kreta zijn bijna allemaal verwoest, Volgens de geleerden is dit gebeurd door een verschrikkelijke uitbarsting van de vulkaan Santorini op het tegenwoordige eiland Thira (Santorini), bijna 150 km ten noorden van Kreta. Die uitbarsting heeft plaats gevonden omstreeks 1500 v.Chr. en ging gepaard met allesverwoestende aardschokken en ongekend hoge vloedgolven. Voor die tijd en daarna zou nergens op de wereld ooit een natuurramp met zo'n vernietigende kracht hebben plaatsgevonden.

Knossos ligt 28 kilometer van Chersonissos (30 minuten met de auto) en 80 kilometer van Rethymnon. (1 uur en 15 minuten met de auto). Na Knossos is Festos het bekendste paleis uit de oudheid op Kreta. Het ligt in het zuiden van de provincie Heraklion op 54 kilometer afstand van Knossos. (1 uur en 20 minuten met de auto). De koning van Festos, Radamanthos, zou volgens de mythologie de broer van Koning Minos zijn geweest.


Gemiddelde temperaturen Knossos Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Knossos?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Knossos© De Griekse Gids 2000-2024