Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Archanes

Archanes - Eiland Kreta

Archanes vakantie. Archanes op het eiland Kreta ligt zestien kilometer ten zuidoosten van Heraklion en ten noorden van de berg Giouchtas, op 400 meter hoogte. Het dorp is verdeeld in twee delen: Epano Archanes (Boven) en Kato Archanes (Beneden). De berg Giouchtas is 811 meter hoog, hier zou Zeus zijn begraven.

Archanes is een mooi dorp met 4500 inwoners. Het gebied van Archanes is één van de beroemdste wijnstreken van Griekenland. Vanaf hier worden ook druiven, rozijnen en olijfolie  geëxporteerd naar alle uithoeken van de wereld, producten van Archanes behoren tot het beste wat Griekenland te bieden heeft. Archanes is één van de meest elegante, traditionele dorpen van Kreta, omdat de gemeente in het verleden de dorpelingen financieel steunde door hun oude huizen te renoveren. Als gevolg hiervan willen alle bewoners er iets moois van maken. 

Kerk in centrum Archanes
Kerk in centrum Archanes

Toegankelijkheid Archanes.
Archanes ligt op ongeveer twintig minuten rijden van Heraklion en is toegankelijk via Knossos. Het mooiste deel van Archanes is Epano Archanes. Het heeft een levendig centrum, waar een zeer mooi plein en verschillende terrassen zijn. Het dorp, hoewel traditioneel, is erg toeristisch. In de zomer zie je verschillende touringcars in het dorp, vol met toeristen.

Foto's Archanes

Archanes Kreta | Griekenland 15 - Foto van De Griekse Gids Archanes Kreta | Griekenland 7 - Foto van De Griekse Gids Archanes Kreta | Griekenland 1 - Foto van De Griekse Gids Archanes Kreta | Griekenland 5 - Foto van De Griekse Gids Archanes Kreta | Griekenland 10 - Foto van De Griekse Gids Archanes Kreta | Griekenland 14 - Foto van De Griekse Gids Archanes Kreta | Griekenland 9 - Foto van De Griekse Gids Archanes Kreta | Griekenland 12 - Foto van De Griekse Gids Archanes Kreta | Griekenland 6 - Foto van De Griekse Gids Archanes Kreta | Griekenland 18 - Foto van De Griekse Gids Archanes Kreta | Griekenland 17 - Foto van De Griekse Gids Archanes Kreta | Griekenland 2 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Archanes»

Opgravingen bij Archanes

De archeologische bezienswaardigheden van Archanes omvaten twee gebieden: het gebied gelegen in het huidige stadje, waar het paleiscomplex en de nederzetting zich uitstrekken, en het gebied op de Fourni-heuvel, ten noorden van Archanes, waar een van de belangrijkste necropolissen van Kreta werden ontdekt.

Opgravingen bij Fourni hebben 26 gebouwen aan het licht gebracht waarvan de meesten een functie als begraafplaats hadden. De begraafplaats werd gebruikt vanaf 2400 voor Christus tot 1200 v.Chr. en elk gebouw bestond uit meer dan één architecturale fase. De meeste grafgebouwen zijn tientallen jaren in gebruik geweest, hier hebben opeenvolgende begrafenissen plaatsgevonden. De opgravingen zijn in 1964 begonnen ontdekt door Efi en Giannis Sakellarakis en zijn tot op de dag van vandaag met korte onderbrekingen voortgezet. De meeste gebouwen zijn in goede staat bewaard gebleven.


Gemiddelde temperaturen Archanes Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Archanes?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Archanes© De Griekse Gids 2000-2024