Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Vori

Vori - Eiland Kreta

Vori. Vori is een gemoedelijk dorpje op Kreta, waar je de echte Griekse cultuur en gastvrijheid van de mensen nog kunt beleven. Er is een prachtig Ethnologisch museum met antieke voorwerpen uit het dagelijkse leven van de mensen die door de eeuwen heen in Vori geleefd hebben. Het museum heeft zelfs een Europese prijs ontvangen. De bewoners van Vori leven vooral van de landbouw, maar veel jongeren werken in de omliggende toeristische plaatsjes, zoals in het hippiedorp Matala en het vissersdorp Agia Galini.

"Vori is een gemoedelijk dorp op Zuid-Kreta".

Vori heeft een gezellig dorpsplein, met een aantal cafeetjes met terrasjes waar je net als de bewoners van Vori lekker tot rust kunt komen. Verder zit er in dit dorpje een uitstekende apotheek, een aantal kruidenierszaken, een groenteman, een ouzeri, een bakker, slager en een patisserie.

Vori Kreta
Het gezellige dorpsplein van Vori Kreta. Foto van Aad van Dop.

Vori ligt prachtig tussen de olijvengaarden en heeft een schitterend uitzicht op de bergen. Het ligt op vijf kilometer afstand van de beroemde archeologische plaats Festos. Je kunt in Vori overnachten, want er is een familiepension genaamd Margit.

Vakantie

Wil je in de omgeving van Vori op het mooie Zuid-Kreta op vakantie en zoek je een goed hotel of appartement, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de leuke dorpjes Matala en Agia Galini. Bekijk hier het vakantieoverzicht naar Matala en hier kun je het vakantieoverzicht naar Agia Galini bekijken. Wil je beide dorpen combineren, boek dan de Fly & drive Agia Galini & Matala bij Griekse Gids Reizen. Een ander leuk dorp in de omgeving van Vori is Kalamaki. Een erg leuke accommodatie in Kalamaki, gelegen aan het strand is hotel Alexander Beach.

Foto's Vori

Vori Heraklion Kreta - Foto 25 - Foto van De Griekse Gids Vori | Zuid Kreta Griekenland 43 - Foto van De Griekse Gids Vori Heraklion Kreta - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Vori | Zuid Kreta Griekenland 70 - Foto van De Griekse Gids Etnologisch Museum Vori Heraklion Kreta - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids De kerk van Aghia Pelagia in Vori (Kreta) - Foto van De Griekse Gids Vori | Zuid Kreta Griekenland 51 - Foto van De Griekse Gids Vori Heraklion Kreta - Foto 27 - Foto van De Griekse Gids Cactusvijgen bij Taverna de Belgen in Vori | Zuid Kreta Griekenland 1 - Foto van De Griekse Gids Vori | Zuid Kreta Griekenland 63 - Foto van De Griekse Gids Vori | Zuid Kreta Griekenland 59 - Foto van De Griekse Gids Vori | Zuid Kreta Griekenland 19 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Vori»

In de kerk Agia Pelagia wordt een keer per jaar (op 8 oktober) een eremis gegeven, met een feest met hapjes en drankjes. Vori heeft ook een grote kerk die zeer de moeite van het bezichtigen waard is. Ook zijn in Vori talrijke zeer oude huizen te vinden die op de monumentenlijst staan.

Agia Pelagia kerk Vori
Agia Pelagia kerk Vori

Om de twee jaar wordt er zelfs een agrarische tentoonstelling gehouden die altijd duizenden bezoekers trekt. Kortom, Vori is een en al historie en cultuur, een prachtig interessant en authentiek dorp.

Luchtvideo over Vori (Messara) Kreta

Dronevideo Vori messara - © De Griekse Gids


Gemiddelde temperaturen Vori Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Vori?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Vori© De Griekse Gids 2000-2023