Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Vori

Vori - Eiland Kreta

VORI.Vori is een gemoedelijk dorpje op Kreta, waar je de echte Griekse cultuur en gastvrijheid van de mensen nog kunt beleven. Er is een prachtig Ethnologisch museum met antieke voorwerpen uit het dagelijkse leven van de mensen die door de eeuwen heen in Vori geleefd hebben. Het museum heeft zelfs een Europese prijs ontvangen. De bewoners van Vori leven vooral van de landbouw, maar veel jongeren werken in de omliggende toeristische plaatsjes, zoals in Matala en Agia Galini.

Vori heeft een gezellig dorpsplein, met een aantal cafeetjes met terrasjes waar je net als de bewoners van Vori, lekker tot rust kunt komen. Verder zit er in dit dorpje een uitstekende apotheek, een aantal kruidenierszaken, een groenteman, een ouzeri, een bakker, slager en een patisserie.

Luchtvideo over Vori Messara

Dronevideo Vori messara - ©De Griekse Gids

Vori ligt prachtig tussen de olijvengaarden en heeft een schitterend uitzicht op de bergen. Het ligt op vijf kilometer afstand van de beroemde archeologische plaats Festos. Je kunt in Vori overnachten, want er is het familiepension Margit.In de kerk Agia Pelagia wordt een keer per jaar (op 8 oktober) een eremis gegeven, met een feest met hapjes en drankjes.Vori heeft ook een grote kerk die zeer de moeite van het bezichtigen waard is. Ook zijn in Vori talrijke zeer oude huizen te vinden die op de monumentenlijst staan. Om de twee jaar wordt er zelfs een agrarische tentoonstelling gehouden die altijd duizenden bezoekers trekt. Kortom Vori is een en al historie en cultuur, een prachtig interessant en authentiek dorp.
 

Foto's Vori

Etnologisch Museum Vori Heraklion Kreta - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Etnologisch Museum Vori Heraklion Kreta - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Vori | Zuid Kreta Griekenland 19 - Foto van De Griekse Gids plakias sunset - Foto van Ilse Taverna de Belgen in Vori | Zuid Kreta Griekenland 2 - Foto van De Griekse Gids Vori Heraklion Kreta - Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Vori | Zuid Kreta Griekenland 1 - Foto van De Griekse Gids Our own olivetree garden - Foto van samanthakagie Vori Heraklion Kreta - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Vori | Zuid Kreta Griekenland 50 - Foto van De Griekse Gids Cactusvijgen bij Taverna de Belgen in Vori | Zuid Kreta Griekenland 2 - Foto van De Griekse Gids Vori Heraklion Kreta - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Vori»


Gemiddelde temperaturen Vori Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Vori?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Vori© De Griekse Gids 2000-2021