Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Zaros

Zaros - Eiland Kreta

Zaros. Zaros is een typisch Kretenzisch dorp, ten zuiden van het Ida gebergte en ten noorden van het stadje Mires (10 km). Het is een historisch dorp dat redelijk groot is en ongeveer 2000 inwoners telt. De meeste inwoners zijn landbouwers of veetelers. Zaros is bekend in heel Griekenland, dat komt door de exploitatie van het drinkwater in het gebied, een zeer bekend merk is dus het “Zaros” water. Het dorp heeft een verzorgd centrum, waar diverse cafeetjes, bakkers en minimarkten zijn.

"Bij het meer van Zaros kun je mooi wandelen naar de kloof."

Het meer van Zaros. Ten noordwesten van Zaros bevindt zich het beroemde meer waar forellen in zwemmen. Het is een mooi gebied met heel veel groen. Naast het meer is een zeer goede taverna genaamd “I Limni” (dit betekent letterlijk het meer). De eigenaren hebben hier een mooie, traditionele zaak gebouwd waar de sfeer rustig en zeer aangenaam is. Er zijn een aantal speeltoestellen voor kinderen en voor auto’s is er ruime parkeergelegenheid.

Meer van Zaros Kreta
Het meer van Zaros op Zuid Kreta

Wandelroutes Zaros. In het gebied rond Zaros zijn een groot aantal wandelpaden of beter gezegd bergpaden waar men heerlijk kan wandelen. Er zijn diverse routes die men kan bewandelen, zoals naar het Byzantijns kerkje Agios Nikolaos dat in de meest belangrijke kloof van centraal Kreta en de berg Ida ligt. De route is ongeveer 11 kilometer lang en je passeert allerlei bossen, je ziet de prachtige flora en fauna en de interessante geologische formaties van de rotsen. Na 2,5 kilometer wandelen kom je in het bos van Rouvas, een van de weinige bossen in Griekenland waar eikenbomen te zien zijn.

Zaros
Zaros Kreta

Vakantie

Wil je een leuke vakantie in de omgeving van Zaros op Zuid Kreta meemaken? Zoek je een goed hotel of appartement, bekijk dan hier het vakantieoverzicht. Boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Wij kennen de omgeving goed, wij zorgen ervoor dat je bij een leuk hotel of appartement kunt verblijven en bieden verrassend leuke Fly & Drive combinaties

Foto's Zaros

Zaros Kreta | Griekenland 25 - Foto van De Griekse Gids Zaros Kreta | Griekenland 6 - Foto van De Griekse Gids Zaros Kreta | Griekenland 10 - Foto van De Griekse Gids Zaros Kreta | Griekenland 18 - Foto van De Griekse Gids Zaros Kreta | Griekenland 26 - Foto van De Griekse Gids Zaros Kreta | Griekenland 9 - Foto van De Griekse Gids Zaros Kreta | Griekenland 4 - Foto van De Griekse Gids Zaros Kreta | Griekenland 24 - Foto van De Griekse Gids Zaros Kreta | Griekenland 12 - Foto van De Griekse Gids Zaros Kreta | Griekenland 19 - Foto van De Griekse Gids Zaros Kreta | Griekenland 8 - Foto van De Griekse Gids Zaros Kreta | Griekenland 20 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Zaros»

Wandelen

Er zijn meerdere routes, zoals de route naar de dam van Faneromeni (totale lengte 15 kilometer), de route naar het Vrontisi klooster (totale lengte 7,7 kilometer), de route naar de grotten van Kamares (totale lengte 8,3 kilometer) en veel andere wandelroutes. Sommige routes zijn met een mountainbike te doen.

Er bestaan mooie wandelkaarten van het gebied, die kunt je kopen bij Hotel Eleonas, dat zijn appartementen die een kilometer ten noordwesten van Zaros liggen. Deze appartementen liggen in een prachtige omgeving op ongeveer 400 meter hoogte te midden van olijfbomen. Het zijn mooie accommodaties met heel wat voorzieningen.

Zaros dorp
Het dorp Zaros met de lokale bewoners


Gemiddelde temperaturen Zaros Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Zaros?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Zaros© De Griekse Gids 2000-2024