Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Piskopiano

Piskopiano - Eiland Kreta

Piskopiano. Piskopiano is een klein, gezellig dorpje op twee kilometer ten noorden van Chersonissos. Het ligt op de helling van de berg Charakas en tussen de dorpen Koutouloufari en Oud-Chersonissos. Piskopiano ligt maar een paar honderd meter van Koutouloufari en lijkt er ook erg op.

"Piskopiano op Kreta is een gezellig dorp bij Koutouloufari."

Net als Koutouloufari, is Piskopiano een klein dorp, waar zeer leuke restaurantjes, taverna's en cafes zijn en de dorpsbewoners enorm vriendelijk en gastvrij. Het is een leuke vakantiebestemming en een goede uitvalsbasis om een prachtig deel van het mooie Kreta te ontdekken.

Piskopiano Kreta
Kreta Piskopiano

Het is leuk om hier rond te dwalen door de smalle straatjes en steegjes met de stenen witgekalkte huizen met de kleine bloempotten voor hun ramen. Het dorp weerspiegelt de traditie en schoonheid van het oude Kreta en is een typisch voorbeeld van Kretenzische architectuur.

Piskopiano is een ideale plek voor een heerlijke, ontspannen vakantie, maar het ligt tegelijkertijd dicht bij vele interessante plaatsen om te bezoeken. Het dorp biedt traditionele taverna's, cafés en accommodaties in alle prijsklassen en categorieën en ligt op 2 km afstand van de haven van Chersonissos en op 26 km afstand van de stad Heraklion.

Piskopiano Kreta
Piskopiano Kreta

In Piskopiano, dat ongeveer 400 vaste inwoners heeft, zijn ook een aantal leuke barretjes waar je een beetje het nachtleven kunt proeven en dan is het niet perse nodig om naar Chersonissos te gaan. Veel toeristen en Grieken die niet van de drukte houden, komen graag naar Piskopiano, maar ook mensen die graag de drukte in Chersonissos af en toe willen opzoeken.

Vakantie boeken?

Wil je een heerlijke vakantie in Piskopiano meemaken? Bekijk hier het overzicht van vakanties naar Piskopiano. Chersonissos is een vakantiebestemming die leuk te combineren is met andere bestemmingen op Kreta door middel van een Fly&Drive vakantie. Zulke reizen kun je bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij kennen Kreta als geen ander omdat we daar jaren hebben gewoond.

Foto's Piskopiano

Piskopiano Kreta - Departement Heraklion - Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Piskopiano Heraklion Kreta - De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Piskopiano Kreta - Departement Heraklion - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Piskopiano Kreta - Departement Heraklion - Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Piskopiano Kreta (Crete) Photo 19 - Foto van De Griekse Gids Piskopiano Kreta (Crete) Photo 13 - Foto van De Griekse Gids Piskopiano Kreta (Crete) Photo 15 - Foto van De Griekse Gids Piskopiano Kreta - Departement Heraklion - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Piskopiano Kreta (Crete) Photo 11 - Foto van De Griekse Gids Piskopiano Kreta - Departement Heraklion - Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Piskopiano Kreta - Departement Heraklion - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Piskopiano Kreta (Crete) Photo 06 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Piskopiano»

Video over de dorpen Piskopiano, Koutouloufari en Oud-Chersonissos

Vakantiefilm Piskopiano - © De Griekse Gids

Bezienswaardigheden bij Piskopiano

Kerk in Piskopiano Kreta
Kerk in Piskopiano Kreta

Informatie en tips

Piskopiano ontstond in de Middeleeuwen toen piratenaanvallen de bewoners van het gebied dwongen om bescherming te zoeken weg van de zee.

In Piskopiano bevindt zich een heel mooie kerk en een museum die de moeite waard zijn om te bezoeken. Verder zijn er een aantal leuke accommodaties om te verblijven en deze worden door diverse touroperators aangeboden.


Gemiddelde temperaturen Piskopiano Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Piskopiano?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Piskopiano© De Griekse Gids 2000-2024