Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Timbaki

Timbaki - Eiland Kreta

Timbaki. Timbaki ligt in het zuiden van Kreta. Het is na Mires het grootste stadje van de Messara -vlakte in het zuiden van Kreta. In Timbaki zitten vrij veel winkels. De hoofdstraat van Timbaki is altijd druk en chaotisch.

Het dichtstbijzijnde strand is dat van Kokkinos Pirgos, dat twee kilometer naar het westen ligt waarvan de plaatselijke bevolking van Timbaki dankbaar gebruik maakt. In Timbaki zitten drie apotheken aan de hoofdweg. Ook zitten er meerdere banken aan de hoofdweg. Ook het postkantoor vind je aan deze weg, vanuit het centrum richting Mires aan de rechter kant. Iedere vrijdagochtend is er markt in Timbaki, met veel kleding, schoenen, huishoudelijke artikelen en groente en fruit van de plaatselijke boeren. De inwoners van Timbaki halen over het algemeen hun inkomen uit de landbouw. Net buiten Timbaki is dan ook een groot gebied volgebouwd met kassen. Veel mensen in Timbaki hebben ook meerdere banen, zoals bijv. een eigen zaak in het centrum van Timbaki en daarnaast zijn ze boer en verbouwen tomaten, meloenen, artisjokken etc.

Timbaki was tijdens de Turkse tijd een gebied vol met religieuze spanningen. Dit dorp was een belangrijk punt voor de communicatie tussen west Kreta en de dorpen uit de Messara vallei. In 1822 hadden zich in Timbaki 2000 Turken gevestigd om deze communicatie te verstoren en om de doorgang te bewaken. Tijdens gevechten zijn toen 30 Turken gesneuveld en de rebellen hebben het dorpje Klima heroverd. Het was het eerste grote gevecht in de Messara vallei.

Timbaki is vandaag de dag een kleine stad met ongeveer 8000 inwoners. Elk jaar op 25 augustus is er het feest van de beschermheilige van Timbaki: “Agios Titos” wat uitbundig gevierd wordt.

Foto's Timbaki

Timbaki | Zuid Kreta Griekenland 37 - Foto van De Griekse Gids Timbaki | Zuid Kreta Griekenland 39 - Foto van De Griekse Gids Timbaki | Zuid Kreta Griekenland 1 - Foto van De Griekse Gids Timbaki | Zuid Kreta Griekenland 14 - Foto van De Griekse Gids Timbaki | Zuid Kreta Griekenland 15 - Foto van De Griekse Gids Timbaki | Zuid Kreta Griekenland 48 - Foto van De Griekse Gids Timbaki | Zuid Kreta Griekenland 20 - Foto van De Griekse Gids Timbaki | Zuid Kreta Griekenland 19 - Foto van De Griekse Gids Timbaki | Zuid Kreta Griekenland 41 - Foto van De Griekse Gids Timbaki | Zuid Kreta Griekenland 21 - Foto van De Griekse Gids Timbaki | Zuid Kreta Griekenland 16 - Foto van De Griekse Gids Timbaki | Zuid Kreta Griekenland 26 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Timbaki»


Gemiddelde temperaturen Timbaki Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Timbaki?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Timbaki© De Griekse Gids 2000-2024