Koudoumas (Heraklion Kreta)

Koudoumas. Koudoumas is de naam van een klooster, centraal aan de zuidkust van Kreta. Tegelijkertijd is het de naam van een strand dat geliefd is onder harpoenvissers en snorkelaars. Het klooster bevindt zich als het ware aan het strand.  De route ernaartoe is een bijzondere ervaring, daar de weg over het hoge Asterousia gebergte loopt en erg indrukwekkend is. De afstand vanaf Heraklion stad is 71 kilometer, de laatste 26 kilometer van de weg gaan echter over een zandweg, alleen al voor dit laatste gedeelte ben je dan een klein uurtje voor kwijt. De zandweg is goed begaanbaar en begint direct na het dorpje Sternes. De weg loopt bergop tot ongeveer 1000 meter hoogte, het uitzicht over de Messara-vlakte, de grootste vlakte van Kreta met daarachter het Ida gebergte, is waanzinnig mooi. De noordelijke hellingen van de bergen zijn kaal, de zuidelijke hellingen van de berg zijn echter helemaal anders. Opeens duiken er nu hoge, steile, grijze rotsen op en dennenbossen. De natuur en de uitzichten zijn hier uitermate indrukwekkend. Overal lopen berggeiten en de haarspeldbochten, de ruige steile zuidkustlijn en de zee zijn prachtig om te zien.

Eenmaal beneden kom je bij het klooster aan, je kunt de poort van het terrein van het klooster zelf openen en met je auto naar binnen rijden. Vergeet dan niet de poort ook weer te sluiten, want anders komen er allerlei geiten mee naar binnen! Opvallend zijn hier de grotten in de rotsen, waar monniken leefden. Aan het strand zijn geen ligbedden en geen parasols, verwacht hier ook geen taverne of café. Alles is hier ongerept en puur natuur. De ingang van het klooster bevindt zich aan de westelijke zijde. De kerk is gebouwd tegen een grot aan en is gewijd aan de Hemelvaart van de heilige Moeder Maria. Het klooster van Koudoumas bestaat sinds de 13e eeuw maar de huidige vorm heeft het sinds 1870 gekregen, nadat de monniken Eumenios en Parthenios hier kwamen wonen.

Foto's Koudoumas - Koudoumas in beeld

Koudoumas Kreta - Departement Heraklion - Foto 21 - Foto van De Griekse Gids Koudoumas Kreta - Departement Heraklion - Foto 70 - Foto van De Griekse Gids Koudoumas Kreta - Departement Heraklion - Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Koudoumas Kreta - Departement Heraklion - Foto 48 - Foto van De Griekse Gids Koudoumas Kreta - Departement Heraklion - Foto 25 - Foto van De Griekse Gids Koudoumas Kreta - Departement Heraklion - Foto 19 - Foto van De Griekse Gids Koudoumas Kreta - Departement Heraklion - Foto 56 - Foto van De Griekse Gids Koudoumas Kreta - Departement Heraklion - Foto 69 - Foto van De Griekse Gids Koudoumas Kreta - Departement Heraklion - Foto 88 - Foto van De Griekse Gids Koudoumas Kreta - Departement Heraklion - Foto 78 - Foto van De Griekse Gids Koudoumas Kreta - Departement Heraklion - Foto 42 - Foto van De Griekse Gids Koudoumas Kreta - Departement Heraklion - Foto 45 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Koudoumas»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Luchtvideo klooster Koudoumas (4K)

Dronevideo van het Koudoumas klooster op Kreta - ©De Griekse Gids


Gemiddelde temperaturen Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Koudoumas?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Koudoumas


Heraklion Kreta vakanties

Belvedere Resort: Royal Belvedere - superieure familiekamers

Bekijken

Belvedere Resort: Royal Belvedere - superieure familiekamers
Heraklion Kreta
Chersonissos
Abaton Island Resort & Spa

Bekijken

Abaton Island Resort & Spa
Heraklion Kreta
Chersonissos
SPLASHWORLD Atlantica Akti Zeus Hotel

Bekijken

SPLASHWORLD Atlantica Akti Zeus Hotel
Heraklion Kreta
Amoudara
Alexander beach

Bekijken

Alexander beach
Heraklion Kreta
Kalamaki
© De Griekse Gids 2000-2019