Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Academie Athene

Academie Athene - Regio Attica

Academie Athene. Op de Panepistimiou straat in het centrum van Athene staan drie opvallende gebouwen die ongeveer in dezelfde periode zijn gebouwd. Dat zijn de Academie, de Universiteit en de Nationale bibliotheek. Deze werden allen in de periode na de Griekse onafhankelijkheid gebouwd, halverwege de 19e eeuw. Architecten van deze "kunstwerken" waren de Deense gebroeders Hansen die in die tijd in Athene woonden.

Het gebouw van de Academie van Athene werd in de periode 1859-1866 gefinancierd door Simon Sina. In 1877 werd de organisatie samengesteld, maar pas in 1926 werd deze officieel gesticht. Bij de centrale trap aan de ingang staat aan de linkerflank het beeld van Platon (2m 40) en aan de rechterflank het beeld van Socrates (2 m 40). Opvallend zijn de twee hoge zuilen waarop de beelden van Godin Athena (3 meter 71 hoog) en van de God Apollo (3 meter 71 hoog) staan.

Plato academie Athene
Plato academie Athene

Doel van de Academie

Doel van de Academie is het bevorderen van de wetenschappen, geesteswetenschappen en schone kunsten. Belangrijk is de communicatie van de Stichting en haar leden met andere academies en collega-academici. In het kader van de doelstelling van de Academie van Athene, doen haar leden wetenschappelijke mededelingen, ze nemen deel aan wetenschappelijke conferenties en internationale onderzoeksprojecten en geven ze publicaties uit. Momenteel zijn er 21 onderzoekscentra- en bureaus in bedrijf. De laatste belangrijke bijdrage van de Academie aan onderzoek is de oprichting van de Stichting Medisch en Biologisch Onderzoek.

Vakantie in Athene boeken?

Wil je op vakantie naar Athene en zoek je een leuk hotel of appartement in het centrum van Athene of aan de kust van Athene? Griekse Gids Reizen heeft een zeer uitgebreid aanbod van vakanties naar de hoofdstad van Griekenland.

Je kunt ook je reis naar Athene combineren met andere eilanden (Eilandhoppen Athene) of met een fly&drive vakantie. Vanaf Athene kun je gemakkelijk naar de rondomliggende eilanden zoals Andros, Tinos, Hydra, Aegina, Poros enz. Een Fly&Drive vakantie is een aanrader, want vanaf Athene kun je het Griekse vasteland en de Peloponnesos ontdekken. Bekijk het aanbod van Athene.

Foto's Academie Athene

De Academie van Athene - Foto van De Griekse Gids Beeld van Athena (4 m 11 cm): Academie Athene - Foto van De Griekse Gids Beelden Academie Athene - Foto van De Griekse Gids Academie Athene 001 - Foto van De Griekse Gids Nog een mooie foto van de Academie in Athene - Foto van De Griekse Gids Socrates Apollo Academie Athene - Foto van De Griekse Gids De prachtige Academie van Athene - Foto van De Griekse Gids Plato Athena Academie Athene - Foto van De Griekse Gids Beeld van Socrates (2m 40 cm): Academie Athene - Foto van De Griekse Gids Academie Athene: Links Platon en rechts Socrates - Foto van De Griekse Gids Academie Athene: God Apollon op de lange zuil - Foto van De Griekse Gids Beeld van Platon (2m 40 cm): Academie Athene - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Academie Athene»


Gemiddelde temperaturen Academie Athene Attica

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Attica: Waar ligt Academie Athene?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Academie Athene© De Griekse Gids 2000-2024