Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Academie Athene

Academie Athene - Regio Attica

Academie Athene. Op de Panepistimiou straat in Athene staan drie opvallende gebouwen die ongeveer in dezelfde periode zijn gebouwd. Dat zijn de Academie, de Universiteit en de Nationale bibliotheek. Deze werden allen in de periode na de Griekse onafhankelijkheid gebouwd, halverwege de 19e eeuw. Architecten van deze "kunstwerken" waren de Deense gebroeders Hansen die in die tijd in Athene woonden.

Het gebouw van de Academie van Athene werd in de periode 1859-1866 gefinancierd door Simon Sina. In 1877 werd de organisatie samengesteld, maar pas in 1926 werd deze officieel gesticht.

Doel van de Academie is het bevorderen van de wetenschappen en kunst. Bij de centrale trap aan de ingang staat aan de linkerflank het beeld van Platon (2m 40) en aan de rechterflank het beeld van Socrates (2 m 40). Opvallend zijn de twee hoge zuilen waarop de beelden van Godin Athena (3 meter 71 hoog) en van de God Apollo (3 meter 71 hoog) staan.

Plato academie Athene
Plato academie Athene

 

Foto's Academie Athene

Beeld van Apollo (3m 71 cm): Academie Athene - Foto van De Griekse Gids Beelden Academie Athene - Foto van De Griekse Gids Beeld van Athena (4 m 11 cm): Academie Athene - Foto van De Griekse Gids De Academie aan de Panepistimiou street - Foto van De Griekse Gids De prachtige Academie van Athene - Foto van De Griekse Gids Academie Athene: God Apollon op de lange zuil - Foto van De Griekse Gids Academie Athene: Links Platon en rechts Socrates - Foto van De Griekse Gids Beeld van Socrates (2m 40 cm): Academie Athene - Foto van De Griekse Gids Beeld van Platon (2m 40 cm): Academie Athene - Foto van De Griekse Gids Nog een mooie foto van de Academie in Athene - Foto van De Griekse Gids De Academie van Athene - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Academie Athene»

Link Athene:


Gemiddelde temperaturen Academie Athene Attica

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Attica: Waar ligt Academie Athene?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Academie Athene© De Griekse Gids 2000-2020