Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Filopapou Athene

Filopapou Athene - Regio Attica

Philopapou (Filopapou of Filopappou) in Athene. Tegenover de Akropolis in Athene en naar het westen toe ligt de Philopapou heuvel. Op de top van de heuvel bevindt zich het grafmonument van de Romein Philopapos, vandaar ook de gelijknamige benaming. Het hoogste punt van de Philopapouheuvel is 147 meter hoog. Een bergwandeling via de groene helling is meer dan de moeite waard, daar het uitzicht vanaf boven waanzinnig mooi is. Vanaf hier kun je de wijde omgeving van Athene goed bekijken en schitterende foto's maken.

“Het uitzicht vanaf de Philopapou heuvel is indrukwekkend„

De Filopapou heuvel wordt ook wel de heuvel Mouson genoemd (genoemd naar de dichter Mousaios) en ligt naast de Akropolis en de heuvels van Pnyx en de heuvel der Nymfen. Om bij de heuvel te komen kun je vele wandelroutes volgen, die allemaal net zo mooi zijn. De bekendste is die via de trap die begint bij de Akamantos-straat vanaf het Theseion en via de heuvel der Nymfen (daar waar het Nationale Observatorium van Athene is). Je kunt ook ter hoogte van het Herodes Atticus theater naar de Garivaldi straat lopen, vanaf daar gaat er paadje steil omhoog.

Filopapou - Philoppapou
Filopapou monument in Athene

Vakantie in Athene boeken?

Wil je op vakantie naar Athene en zoek je een leuk hotel of appartement in het centrum van Athene of aan de kust van Athene? Griekse Gids Reizen heeft een zeer uitgebreid aanbod van vakanties naar de hoofdstad van Griekenland.

  • Acropolis Hill: Aan de rand van de Filopapou heuvel, op korte loopafstand van de Akropolis en van de wijk Anafiotika ligt het 3* Acropolis Hill hotel. Een modern en gerenoveerd hotel met een klein zwembad, gelegen op een ideale locatie om vanaf hier Athene te ontdekken. Bekijk aanbieding Acropolis Hill Athene.
  • Attalos Hotel: Attalos hotel*** is een basic hotel op een van de beste locaties in Athene. Wij gaan hier zelf vaak naartoe als we in Athene zijn! Vanaf het dakterras heb je een uitstekend uitzicht op de Akropolis. Het hotel ligt 200 meter van het Monastiraki plein. Bekijk aanbieding Attalos hotel.

Je kunt ook je reis naar Athene combineren met andere eilanden (eilandhoppen Athene) of met een fly&drive vakantie. Vanaf Athene kun je gemakkelijk naar de rondomliggende eilanden zoals Andros, Tinos, Hydra, Aegina, Poros enz. Een Fly&Drive vakantie is een aanrader, want vanaf Athene kun je het Griekse vasteland en de Peloponnesos ontdekken. Bekijk het aanbod van Athene.

Foto's Filopapou Athene

Akropolis gezien vanaf Philopapou - Foto van De Griekse Gids De oude gemeente Koile in Filopapou Athene foto 1 - Foto van De Griekse Gids Kimonia Mnimata in Filopapou Athene foto 1 - Foto van De Griekse Gids Filopapou monument in Athene foto 6 - Foto van De Griekse Gids Geplaveide straatjes Filopapou Athene foto 1 - Foto van De Griekse Gids De oude gemeente Koile in Filopapou Athene foto 4 - Foto van De Griekse Gids Het Akropolis museum vanaf Filopapou gezien - Foto van De Griekse Gids Geplaveide straatjes Filopapou Athene foto 2 - Foto van De Griekse Gids Filopapou monument in Athene foto 1 - Foto van De Griekse Gids Filopapu Athene 001 - Foto van De Griekse Gids Akropolis en Likavitos vanaf Filopapou gezien foto 1 - Foto van De Griekse Gids Parthenon Akropolis gezien vanaf Filopapou heuvel foto 9 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Filopapou Athene»

Het Filopapou monument

Het monument van Filopapou dateert uit 114-116 n.Chr. Het werd opgericht door de Atheners ter ere van de grote weldoener van hun stad, de verbannen prins van het koninkrijk Commagene, Julius Antiochus Filopapou, die zich in Athene vestigde. Filopapou werd een Atheense burger en nam burgerlijke en religieuze ambten op zich. Volgens de antieke schrijver Pafsanias, werd het monument gebouwd op dezelfde plek waar de Griekse dichter Mousaios vroeger begraven lag.

Het Filopapou-monument is 9,80 x 9,30 meter en bevat een grafkamer. Het is gemaakt van wit marmer uit Penteli en staat op een sokkel van 3,08 meter hoog. De noordkant van het monument, die zichtbaar was vanaf de Akropolis, was de gevel en droeg weelderige architectonische versieringen. Het monument bleef bijna intact tot in de 15e eeuw na Christus toen Cyriacus van Ancona het monument bezocht en de vijf inscripties op de gevel kopieerde. De drie inscripties onder de beelden vermelden de namen van de vertegenwoordigde personen. De centrale figuur is Filopapou zelf, zoon van Epifanes, links Antiochus, zoon van koning Antiochus en rechts koning Selefcus Nicator, zoon van Antiochus.


Gemiddelde temperaturen Filopapou Athene Attica

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Attica: Waar ligt Filopapou Athene?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Filopapou Athene© De Griekse Gids 2000-2024