Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Romeins forum Athene

Romeins forum Athene - Regio Attica

De Romeinse Agora (Markt). Ten oosten van de oude Agora en aan het einde van de Aiolou straat in Athene ligt de Romeinse Agora (Romeinse markt). Deze werd in het jaar 11 voor Christus voltooid mede door de financiele steun van Julius Caesar en Augustus. In de periode van Adrianus werd de markt helemaal geplaveid.

De Romeinse Agora was het centrum van Athene vanaf de Romeinse overheersing totdat de Turken, na de Turkse bezetting, in 1833 Athene weer verlieten. De Romeinse Agora heeft een rechthoekige binnenplaats, die wordt omgeven door Ionische kolommen. In het westen van de Romeinse Agora bevindt zich de monumentale ingang; de Athena Archegetis Poort, die bestaat uit een rij van vier Dorische kolommen op een voetstuk van marmer.

Een van de bekendste monumenten van het Romeinse Forum is de Toren der Winden ook wel Aerides of Hydraulische klok van Andronikos Kirristos genoemd. Deze toren is achthoekig en 12 meter hoog. Aan de bovenkant is er een reliefvoorstelling van Goden met ieder zijn eigen windstreek te zien. Tijdens de Byzantijnse periode en tijdens de Tukse bezetting zijn op het terrein diverse woningen en winkels gebouwd maar ook de Fetich Moskee.

Foto's Romeins forum Athene

Toren der winden - Foto van meltemi De Horloge van Kirristos aan de Romeinse Agora - Foto van De Griekse Gids Zicht op de Romeinse Agora van Athene - Foto van De Griekse Gids Romeins Forum in Athene - Foto van De Griekse Gids De Romeinse bibliotheek aan de Areos straat in Monastiraki - Athene - Foto van De Griekse Gids Moskee in de Romeinse Agora - Foto van De Griekse Gids De Athena Archegetis poort - Romeinse Agora Athene - Foto van De Griekse Gids De Toren der winden op de Romeinse Agora - Athene - Foto van De Griekse Gids De Toren der Winden op het Romeinse Forum in Athene - Foto van De Griekse Gids De Toren der winden - Foto van De Griekse Gids De Aerides op de Romeinse Agora van Athene - Foto van De Griekse Gids Het Romeins forum nabij Plaka - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Romeins forum Athene»

Link Athene:


Gemiddelde temperaturen Romeins forum Athene Attica

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Attica: Waar ligt Romeins forum Athene?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Romeins forum Athene© De Griekse Gids 2000-2020