Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Rafina

Rafina - Regio Attica

Rafina.Rafina is een havenstad aan de oostkust van Attica. De stad ligt 36 kilometer van Athene. Vanuit deze haven vertrekken de veerboten naar de noordelijke Cycladen, zoals, Mykonos, Paros, Andros, Tinos en Syros. Ook gaan er veerboten naar Marmari op eiland Evia.

Rafina ligt in een groene omgeving met veel dennenbossen en ligt op maar 16 kilometer van het vliegveld van Athene. Rafina is populair onder toeristen, omdat het zowel dichtbij het vliegveld ligt als bij de stad Athene. Rafina kan je beschouwen als "buitenwijk" of voorstad van Athene, alleen ligt het vliegveld ertussen. Het is de tweede haven van Griekenland, na Piraeus.

De stad is druk en er zijn veel winkels en pleintjes met bankjes. Naast de haven is een zand/kiezelstrand en hier zijn ook restaurants te vinden. In de omgeving van Rafina zijn meerdere mooie stranden, zoals Nea Makri. Veel toeristen overnachten in Rafina, als zij met het vliegtuig in Athene zijn aangekomen en de volgende dag een veerboot naar de eilanden willen nemen. Er zijn dan ook veel hotels in Rafina te vinden, in alle prijsklassen.

 

Foto's Rafina

Ferry Rafina - Andros | De Griekse Gids  - Foto van De Griekse Gids van Rafina naar Andros | De Griekse Gids | Foto 2 - Foto van De Griekse Gids van Rafina naar Andros | De Griekse Gids | Foto 1 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Rafina»

Link Athene:


Gemiddelde temperaturen Rafina Attica

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Attica: Waar ligt Rafina?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Rafina© De Griekse Gids 2000-2020