Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Herodes Atticus Athene

Herodes Atticus Athene - Regio Attica

Herodes Atticus Theater in Athene. Op kleine afstand van het theater van Dionysos in Athene, naast de Akropolis, werd in 161 na Chr. dit prachtige theater gebouwd. De Romeinse consul Herodes Atticus liet het uit de rotsen van de zuidhelling van de Akropolis houwen, als herinnering aan zijn vrouw. In 1955 werd het theater gerestaureerd en nu wordt het gebruikt voor openluchtconcerten en toneeluitvoeringen. Het biedt plaats aan 5000 toeschouwers.

Voor het jaarlijkse Athene-festival, dat de hele zomer duurt, komen internationale ballet-, opera- en toneelgezelschappen naar dit onoverdekte theater. Bekende Griekse en internationale artiesten die ooit hier hebben opgetreden zijn o.a. Jorgos Dalaras (zie film Youtube), Vangelis, Jose Carreras, Ennio Moricone, Jean Michel Jarre e.a.

“In het Herodes Atticus theater worden nog steeds voorstellingen gegeven„

Maar wie was Herodes Atticus eigenlijk? Herodes Atticus, ook wel Tiberius Claudius genoemd, was een rijke man uit Marathon die in de 2e eeuw na Christus in Athene heeft gewoond. Men zegt dat zijn vader "Attikos" een schat had gevonden die hij later heeft geërfd. Herodes Atticus verwierf faam omdat hij een weldoener en een grote kunstliefhebber was. Het grootste deel van zijn fortuin heeft hij aan artistieke verfraaingswerken en monumenten besteed. Behalve het Herodes Atticus theater bouwde hij ook het oorspronkelijke Panathinaikon Stadion en andere bekende bouwwerken.

Herodes Atticus theater Athene
Herodes Atticus theater Athene

Foto's Herodes Atticus Athene

Herodes Atticus Theater, aan de overkant Philopapou | Athene foto 1 - Foto van De Griekse Gids De voorkant van het Herodes Atticus Odeion - Foto van De Griekse Gids Het Odeion van Herodes Atticus - Aan de overkant de Philopapou-heuvel - Foto van De Griekse Gids Herodes Atticus Odeion, de Stoa van Eumenes en bovenop Het Parthenon - Foto van De Griekse Gids De Stoa van Eumenes naast het Herodes Atticus theater - Foto van De Griekse Gids Herodes Atticus Theater, aan de overkant Philopapou | Athene foto 2 - Foto van De Griekse Gids Herodes Atticus Theater naast de Akropolis | Athene | De Griekse Gids foto 1 - Foto van De Griekse Gids De Stoa van Attalos oorspronkelijk gebouwd door Herodes Atticus - Foto van De Griekse Gids Herodes Atticus Odeion(links), de Stoa van Eumenes(rechts) en bovenop Het Parthenon - Foto van De Griekse Gids Herodes Atticus Theater nabij Akropolis Athene foto 2 - Foto van De Griekse Gids Theater Herodes Atticus Filopapou - Foto van De Griekse Gids Herodes Atticus Theater nabij Akropolis Athene foto 1 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Herodes Atticus Athene»


Gemiddelde temperaturen Herodes Atticus Athene Attica

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Attica: Waar ligt Herodes Atticus Athene?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Herodes Atticus Athene© De Griekse Gids 2000-2024