Monastiraki Athene (Attica)

Wijk Monastiraki. De Atheense wijk Monastiraki (letterlijk: klein klooster) ligt ten noorden van de Akropolis en ten noordoosten van de oude volkswijk Plaka. De bruisende, drukke wijk in Athene is een plek waar constant wordt gehandeld en verhandeld. Elke dag en vooral op zondag (als er rommelmarkt is) draait het leven hier om de straathandel.  Het middelpunt van de rommelmarkt ligt ten westen van het Monastirakiplein, op het Avyssiniasplein. Het  is een zeer levendige, drukbezochte wijk, waarheen zowel toeristen als Grieken hun weg weten te vinden. In  de straatjes is zeer veel te koop, van souvenirs  tot antiek, van speelgoed tot meubels, van sieraden tot tweedehands prullaria en van kleding tot keramiek.  Eén ding is zeker; hier kunt u afdingen en vaak een voordelige koop doen.  Interessante monumenten  in Monastiraki zijn de pilaren van de bibliotheek van Hadrianus, de Tzistaraki moskee, die in een bibliotheek is veranderd en de mooie kerk van Pantanassa (Deze kerk werd eerst “groot Klooster” en vervolgens “klein klooster” genoemd; hiervandaan komt de naam van de wijk). In Monastiraki bevinden zich ook heel wat taverna’s en restaurants.

De kerk van de Heilige Maria Pantanassa

De kerk van de Heilige Maria Pantanassa staat op het Monastirakiplein recht tegenover het Monastiraki metro station. Deze kerk was vroeger een klooster en het Griekse woord voor klooster is "Monastirion". Vandaar dat deze wijk de naam Monastiraki heeft gekregen wat letterlijk "Klein klooster" betekent. Deze kerk werd oorspronkelijk tussen de 9e en de 11e eeuw gebouwd, in de tweede helft van de 19e eeuw werd deze voor het eerst gerestaureerd en in 1911 voor de tweede keer.

Foto's Monastiraki Athene - Monastiraki Athene in beeld

De notenverkoper - Monastirakiplein Athene - Foto van De Griekse Gids Olympiakosshop te Monastiraki (hoek Ifaistou en Nisou Straat) - Athene - Foto van De Griekse Gids Krantenkiosk in Metrohal Monastirakiplein - Athene - Foto van De Griekse Gids Fruitkraam Monastirakiplein - Athene - Foto van De Griekse Gids De Kapnikarea straat in de wijk Monastiraki - Athene - Foto van De Griekse Gids De 50 bouzouki players - Adrianou straat Monastiraki - Athene - Foto van De Griekse Gids Het drukke Monastirakiplein - Athene - Foto van De Griekse Gids s avonds op het Monastiraki plein - Athene - Foto van De Griekse Gids Athene1 - Foto van Anne Zwarte markt Areos straat in Monastiraki - Athene - Foto van De Griekse Gids Het Monastirakiplein - Foto van De Griekse Gids Shop in Monastiraki op de Areos straat - Athene - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Monastiraki Athene»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Attica

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Attica: Waar ligt Monastiraki Athene?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Monastiraki Athene


Attica vakanties

Acropolis Hill Hotel Athens

Bekijken

Acropolis Hill Hotel Athens
Attica
Athene
Athene Arion incl. fietsen en wandelen

Bekijken

Athene Arion incl. fietsen en wandelen
Attica
Athene
Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort

Bekijken

Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort
Attica
Sounion
Domotel Kastri Athens

Bekijken

Domotel Kastri Athens
Attica
Athene
© De Griekse Gids 2000-2019