Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Monastiraki Athene

Monastiraki Athene - Regio Attica

Wijk Monastiraki in Athene. De Atheense wijk Monastiraki (letterlijk: klein klooster) ligt ten noorden van de Akropolis en ten noordoosten van de oude volkswijk Plaka. De bruisende, drukke wijk in Athene is een plek waar constant wordt gehandeld. Elke dag en vooral op zondag (als er rommelmarkt is) draait het leven hier om de straathandel.  Het middelpunt van de rommelmarkt ligt ten westen van het Monastirakiplein, op het Avyssiniasplein.

“Monastiraki, wijk met o.a. een leuke plein en gezellige terrasjes„

Het  is een zeer levendige en drukbezochte wijk waarheen zowel toeristen als Grieken hun weg weten te vinden. In de straatjes is zeer veel te koop, van souvenirs  tot antiek, van speelgoed tot meubels, van sieraden tot tweedehands prullaria en van kleding tot keramiek.  Eén ding is zeker; hier kun je afdingen en vaak een voordelige koop doen.  

Video Monastiraki Athene

Interessante monumenten  in Monastiraki zijn de pilaren van de bibliotheek van Hadrianus, de Tzistaraki moskee, die in een bibliotheek is veranderd en de mooie kerk van Pantanassa (deze kerk werd eerst “groot klooster” en vervolgens “klein klooster” genoemd; hiervandaan komt de naam van de wijk). In Monastiraki bevinden zich ook heel wat taverna’s en restaurants. 

Monastiraki, athene
Monastiraki, Athene

De kerk van de Heilige Maria Pantanassa

De kerk van de Heilige Maria Pantanassa staat op het Monastirakiplein recht tegenover het Monastiraki metro station. Deze kerk was vroeger een klooster en het Griekse woord voor klooster is "Monastirion". Vandaar dat deze wijk de naam Monastiraki heeft gekregen wat letterlijk "klein klooster" betekent. Deze kerk werd oorspronkelijk tussen de 9e en de 11e eeuw gebouwd, in de tweede helft van de 19e eeuw werd deze voor het eerst gerestaureerd en in 1911 voor de tweede keer.

Vakantie in Athene boeken?

Wil je op vakantie naar Athene en zoek je een leuk hotel of appartement in het centrum van Athene of aan de kust van Athene? Griekse Gids Reizen heeft een zeer uitgebreid aanbod van vakanties naar de hoofdstad van Griekenland.

  • Arion hotel: In de wijk Psiri bevindt zich het Arion Hotel, een charmant 3-sterrenhotel op de perfecte plek voor een aangenaam verblijf op kleine loopafstand van Monastiraki. Het Arion Hotel, gelegen op een rustig plein met uitzicht op de kerk van Agios Dimitrios, biedt alle moderne faciliteiten. Bekijk aanbieding Arion hotel.
  • Attalos Hotel: Attalos hotel*** is een basic hotel op een van de beste locaties in Athene. Wij gaan hier zelf vaak naartoe als we in Athene zijn! Vanaf het dakterras heb je een uitstekend uitzicht op de Akropolis. Het hotel ligt 200 meter van het Monastiraki plein. Bekijk aanbieding Attalos hotel.

Je kunt ook je reis naar Athene combineren met andere eilanden (eilandhoppen Athene) of met een fly&drive vakantie. Vanaf Athene kun je gemakkelijk naar de rondomliggende eilanden zoals Andros, Tinos, Hydra, Aegina, Poros enz. Een Fly&Drive vakantie is een aanrader, want vanaf Athene kun je het Griekse vasteland en de Peloponnesos ontdekken. Bekijk het aanbod van Athene.

Foto's Monastiraki Athene

De 50 bouzouki players - Adrianou straat Monastiraki - Athene - Foto van De Griekse Gids Olympiakosshop te Monastiraki (hoek Ifaistou en Nisou Straat) - Athene - Foto van De Griekse Gids Kerktoren aan de Adrianou straat in Monastiraki - Athene - Foto van De Griekse Gids Fruitkraam Monastirakiplein - Athene - Foto van De Griekse Gids De Kapnikarea straat in de wijk Monastiraki - Athene - Foto van De Griekse Gids De metro van Monastiraki - Athene - Foto van De Griekse Gids Straatbeeld Monastiraki Athene | Attica | De Griekse Gids foto 1 - Foto van De Griekse Gids Het drukke Monastirakiplein - Athene - Foto van De Griekse Gids Monastiraki, Athene - Attica Centraal Griekenland - Foto van De Griekse Gids Athene Attica - De Griekse Gids - Foto van Frans Groenendaal - De Griekse Gids Monastiraki, Athene  Attica (Atheense Riviera) - Foto van De Griekse Gids De Romeinse bibliotheek aan de Areos straat in Monastiraki - Athene - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Monastiraki Athene»


Gemiddelde temperaturen Monastiraki Athene Attica

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Attica: Waar ligt Monastiraki Athene?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Monastiraki Athene© De Griekse Gids 2000-2024