Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Plaka Athene

Plaka Athene - Regio Attica

PLAKA.  Plaka als echte woonwijk bestaat niet meer, het is de laatste jaren omgetoverd tot een toeristische trekpleister van Athene. Overal zijn souvenirwinkeltjes, restaurants en taverna's die zich richten op de toeristen. De authentieke aantrekkingskracht van de wijk is hier echter niet mee verloren gegaan. Het is nog steeds bijzonder om door de nauwe, meestal steil oplopende straatjes te dwalen, waarbij de Akropolis altijd op de achtergrond te zien is.

“Plaka, de populairste wijk van Athene„

Plaka Athene
Plaka Athene

In Plaka bevinden zich nog veel Byzantijnse kerkjes. Het hoger gelegen deel vlak aan de voet van de Akropolis is ook wel bekend als "Anafiotika". Men zegt dat dit de oudste wijk is van het hedendaagse Athene. De plaats dankt zijn naam aan zijn eerste bewoners. Dit waren steenbewerkers uit het eiland Anafi, die door koning Otto I hierheen werden gehaald en op deze plaats werden gehuisvest, wegens het feit dat hun vakmanschap onontbeerlijk was bij de opbouw van het moderne Athene, nadat men de stad als hoofdstad van de pas geboren (moderne) Griekse staat had gekozen.

Vakantie in Athene boeken?

Wil je op vakantie naar Athene en zoek je een leuk hotel of appartement in het centrum van Athene of aan de kust van Athene? Griekse Gids Reizen heeft een zeer uitgebreid aanbod van vakanties naar de hoofdstad van Griekenland.

  • Acropolis Hill: Aan de rand van de Filopapou heuvel, op korte loopafstand van de Akropolis en van Plaka ligt het 3* Acropolis Hill hotel. Een modern en gerenoveerd hotel met een klein zwembad, gelegen op een ideale locatie om vanaf hier Athene te ontdekken. Bekijk aanbieding Acropolis Hill Athene.
  • Attalos Hotel: Attalos hotel*** is een basic hotel op een van de beste locaties in Athene. Wij gaan hier zelf vaak naartoe als we in Athene zijn! Vanaf het dakterras heb je een uitstekend uitzicht op de Akropolis. Het hotel ligt 200 meter van het Monastiraki plein. Bekijk aanbieding Attalos hotel.

Je kunt ook je reis naar Athene combineren met andere eilanden (eilandhoppen Athene) of met een fly&drive vakantie. Vanaf Athene kun je gemakkelijk naar de rondomliggende eilanden zoals Andros, Tinos, Hydra, Aegina, Poros enz. Een Fly&Drive vakantie is een aanrader, want vanaf Athene kun je het Griekse vasteland en de Peloponnesos ontdekken. Bekijk het aanbod van Athene.

Foto's Plaka Athene

sunshine-express.gr trein in Plaka - Foto van De Griekse Gids Winkels op Adrianou straat in Plaka - Athene - Foto van De Griekse Gids Fruit- en groentewinkel in Plaka (Thespidos straat) - Athene - Foto van De Griekse Gids Neoklassiek gebouw op de Flessa straat van Plaka - Athene - Foto van De Griekse Gids Anafiotika Athene Plaka Athene | Attica | De Griekse Gids foto 6 - Foto van De Griekse Gids Vanaf de Akropolis: voorin de wijken Anafiotika en Plaka - Foto van De Griekse Gids Anafiotika Athene Plaka Athene | Attica | De Griekse Gids foto 4 - Foto van De Griekse Gids Neoklassieke gebouwen Plaka - Foto van De Griekse Gids Anafiotika Athene Plaka Athene | Attica | De Griekse Gids foto 5 - Foto van De Griekse Gids Plaka Athene 001 - Foto van De Griekse Gids Het Romeins forum nabij Plaka - Foto van De Griekse Gids Mnisikleous str - Wijk Plaka - Anafiotika Athene - Aan de voet van de Akropolis - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Plaka Athene»

Het verhaal achter Plaka

Plaka is de populairste wijk van Athene. Deze wijk bevindt zich precies onder de Akropolis. Het grenst in het zuiden aan het Makrigianni-district, in het oosten aan het gebied van Zeus Olympius en het Zappeion Paleis, in het noorden aan het commerciële centrum van Athene en in het westen aan de wijk Monastiraki.

Plaka is gekarakteriseerd als een traditionele nederzetting, het is tevens een van de weinige wijken van de stad die sinds de oudheid onafgebroken bewoond werd. In de oudheid was Plaka het centrum van Athene en was het ook bekend als het "district van de goden".

Plaka in Athene
Plaka in Athene

Na de 1e WO is door de Griekse regering besloten om de gebouwen van Plaka in hun geheel te laten zoals ze waren, met als resultaat dat Plaka de enige wijk van Athene is die bewaard is gebleven zoals ze 100 jaar geleden was. In Plaka is van alles te doen: er zijn musea, traditionele tavernes en  restaurants, ouderwetse kafeneions, cafés en winkels met toeristische artikelen en veel meer. Overal zie je prachtige herenhuizen van beroemde inwoners van het oude Athene die bewaard zijn gebleven.

In het deel van Plaka richting de Akropolis bevindt zich de wijk Anafiotika. Het is een wijk in Cycladische stijl, gebouwd door bouwers uit het eiland Anafi van de Cycladen. Deze bouwers kwamen in de tweede helft van de 19e eeuw in Atthene wonen.


Gemiddelde temperaturen Plaka Athene Attica

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Attica: Waar ligt Plaka Athene?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Plaka Athene© De Griekse Gids 2000-2024